HEM Tester Hårdvarutester Test: Steelseries Arctis 7+

Test: Steelseries Arctis 7+

Steelseries Arctis 7 var en storsuccé men hur bra är efterträdaren Arctis 7+? Det finns mycket som står på spel när något redan är såpass bra.

Arctis 7+ är ett av Steelseries dyrare headset och den prislappen syns i byggkvalitén.

Huvudbandet är gjort av stål och resten är gjort av hållbar hårdplast. Kåporna kommer i Steelseries airweave vilket låter kåporna andas och ger bra dämpning. Man kan också köpa och byta ut kåporna mot läder och velour kåpor som kostar runt 120 kr. Arctis 7+ har även en justerbart band som ger det perfekta trycket för att det ska sitta bra och fortfarande vara bekvämt. Design vis så är den nästan identisk till sin företrädare Arctis 7 med väldigt minimalistisk design utan någon rgb. Till skillnad från sin företrädare så kommer Arctis 7+ dock bara i svart.

Steelseries Arctis 7+

På headsetet kan man hitta ett volym hjul, en mute knapp, ett chat vs game hjul och en indragbar mikrofon som i sin tur inte är ivägen när den inte används.

Den Discord-certifierade dubbelriktade mikrofonen är en av dom bästa jag testat i ett gaming headset. Mikrofonen producerar riktigt klart, tydligt och stark ljud.

Själva ljudkvalitén är också på topp med riktigt klart ljud. Med mjukvaran Steelseries GG så kommer också en EQ så du kan förstärka eller lägra dom frekvenser du vill för att verkligen få den perfekta ljudkvalitén.

 

Dom andra sakerna man kan göra i mjukvaran Steelseries GG är att justera mikrofonvolymen och även sätta på sidoton för att kunna höra en själv. Där Steelseries GG verkligen skiner är Early Access Sonar där man kan justera ljudet i chat och spel enskilt för att få klart ljud från både spelet och dina lagkamrater. Men också för att justera mikrofonen på en djupare nivå med en EQ, brusreducering, volym stabilisering och en noise gate.

Hörlurarna använder sig av en lossless 2,4Ghz trådlös anslutning genom en USB-C dongle vilket är ganska ovanligt men det har gjort det möjligt att kunna ansluta till bla. telefoner, ipads och kontroller som använder usb-c portar utan problem. Det går också att använda dom trådbundet med en 3.5mm kabel. Till skillnad från Arctis 7 så använder Arctis 7+ en USB-C laddare i stället för micro-usb. Detta har gjort extremt snabba laddningstider möjliga. Hela batteritiden ligger på ca 30 timmar vilket är mer än nog för ett gamingheadset. Men om man skulle få slut på batteri under en session så tar det bara 15 minuter för hörlurarna att ladda ca 3 timmar speltid.

Prislappen är ganska hög på cirka 2 000 kronor men jag tycker att det är värt vartenda öre för den byggkvalitén, komforten och ljudkvaliteten man får ut av detta headset och det blir ett perfekt tillägg i en setup som söker hög kvalité.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalite
9
Komfort
9
Mjukvara
8
Pris
8
Tidigare artikelApple bjuder in till årets första event
Nästa artikelFitbit har börjat återkalla sin klocka Ionic
test-steelseries-arctis-7-plusPrislappen är ganska hög på cirka 2 000 kronor men jag tycker att det är värt vartenda öre för den byggkvalitén, komforten och ljudkvaliteten man får ut av detta headset och det blir ett perfekt tillägg i en setup som söker hög kvalité.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn

Exit mobile version