Sonos senaste tillskott i högtalarfamiljen är PLAY:1, kan den leverera?

Vi på Teknikhype har nu fått testa PLAY:1 ifrån Sonos, en liten kompakt högtalare som går att ansluta till resterande system från SONOS, trådlöst. Det första som slår oss är storleken, kan något så litet leverera någonting överhuvudtaget? Läs vidare så får ni se!

sonos_upp_ner

Design

Sonos själva presenterar sin PLAY: 1, ”Stark men liten”. Det är inte helt långt ifrån sanningen, faktiskt. Man blir förvånad över hur bra denna lilla sak faktiskt spelar upp musiken, mer om ljudet går vi in på längre ner. Måtten på PLAY:1 är 16.5 cm hög och 12×12 cm på bredden och djupet, i denna storleken har man fått plats med två högtalare och alla trådlösa komponenter och förstärkare, i något som inte är större än en CD-skiva. Sen är PLAY:1 även förseglad på ett sätt som gör att den, enligt Sonos själva, står emot fukt i hemmet, till och med ångan i ett badrum!

sonossoffan

Ljudet

Man skulle kunna tro att dessa högtalarna inte klarar av att spela särskilt mycket med tanke på dess storlek, men jag blev väldigt förvånad när jag började använda PLAY:1, först som bara en högtalare och redan då märkte jag att detta är något väldigt speciellt, sen kopplade jag även ihop högtalarna till ett stereopar som man har möjligheten att göra i Sonos programvara. Sen att storleken på högtalarna är såpass liten gör att man kan dölja dom på ett bra sätt. Ljudet blir väldigt fylligt och fyller verkligen upp ett helt vardagsrum med välljudande musik utan problem. Dock vet jag inte om det är bara för mig som det var så eller om det är standard, men PLAY:1 hade loudness (höjer upp ljudet, framförallt basen något) aktiverat som standard, vilket inte passar alla placeringar i hemmet. Sonos PLAY:1 följer med bra långt upp i registret utan att man märker av att den svettas allt för mycket. Som vi skrev tidigare så blir ljudbilden en helt annan om man kopplar ihop två enheter till ett stereopar.

sonosvita

Användande

Så enkelt att koppla ihop Sonos enheter att det blir nästan löjligt. Det har varit lite av Sonos signum att allt bara ska fungera, det gör det. Bara att koppla in Sonos BRIDGE till din router, plugga in ström till högtalarna, ansluta högtalarna till BRIDGE genom att följa instruktionerna på appen antingen via dator eller smartphone. Sen kan man antingen sköta allt via sin dator eller smartphone, du kan lyssna på musik från en rad olika musiktjänster eller musik lagrad på någon dator i nätverket.

sonosalla

Omdöme

Vad får då Sonos Play:1 för betyg och vad tycker vi på TeknikHype om den? Betyget blir Bättre, det som drar ner betyget ifrån Bäst är att man inte bara kan köpa högtalarna om man inte vill ha högtalaren precis vid en router eller nätverksuttag, utan att man måste köpa till en BRIDGE för att kunna ta del av den trådlösa egenskapen. Annars är själva högtalaren väldigt prisvärd (1790:- enligt Pricerunner) och sen lägga till en BRIDGE skulle resultera i ytterliggare 449:-. Då hamnar man genast över 2000:-.

Sonos är bra på det sättet att du kan koppla ihop alla Sonos produkter till varandra så PLAY:1 kan man t ex ansluta till sin playbar och ha som bakre högtalare till sin playbar.

Tidigare artikelCES2014: Meizu visar upp nytt flaggskepp
Nästa artikelCES2014: House of Cards får säsong 2 i 4K

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn