TeknikHype har testat Philips Fidelio S2 som imponerar.

När TeknikHype var på Philips Showroom 2013 fick vi med oss tre olika hörlurar för att testa. Först i test är Philips in-ear Fidelio S2. Då Philips hävdar att detta är de absolut bästa in-ear som finns just nu eftersom de passar till de flesta öron, så har vi nu testat dessa i olika öron.

Funkar de i öron på någon som aldrig tidigare kunnat använda sig av in-ear? Luis har nämligen haft stora problem med in-ear lurar för att de oftast ramlar ur så fort han rört sig lite hastigt. Detta pga. mjuka öron utan mycket brosk, något som inte verkar vara så ovanligt när vi samtalat med vänner. Under Philips showroom trodde David som presenterade hörlurarna, att just Fidelio S2 skulle bli lösningen på Luis problem för de hade något extra som andra inte har – nämligen anpassningsbara skumpluggar, av så kallat complyfoam. Medan Luis haft det problemet har jag haft problem med att in-ear gör ont.

Hur har testet gått?

Det första vi båda märkte var att ljudkvalitén var förvånansvärt bra jämfört med andra in-ear lurar som vi har provat. Ljudet kändes kristallklart och hade bra bas även vid låg volym.  De satt väldigt bra i Luis mjuka öron men kändes ibland lite tunga. Detta kan bero på att de trots allt är gjorda av metall, och sladden väger med då den är platt. I mina öron satt de bra, men efter en tids användning började det göra ont inuti örat. Det ömmade då det tryckte på brosket ovanför hörselingången. Detta handlade dock om min ovana om hur dessa in-ear ska sättas in. De krävde en liten vinkling för att inte trycka fel. Denna korrigering innebar också en förbättring i ljudet, vilket kan vara ett tips – när ljudet låter riktigt bra så sitter de också rätt.

20130514_170627

Det som är intressant med Philips Fidelio S2 är de extra silikonpluggarna där två par är gjorda av complyfoam som påminner lite om sådana gula hörselskydd. David berättade för Luis under Philips Showroom han måste testa complyfoam pluggarna för de kommer sitta utan att ramla ur. Han var säker på att de kommer vara lösningen för Luis. De kom i två olika storlekar och de Luis testade var de lite större som heter Active S-Series såväl inomhus som utomhus. Visst hade han rätt att de skulle sitta bra men Luis upplevde ett problem, nämligen ljudet. Utomhus så kändes det inte som att volymen var hög trots max volymstyrka. Något annat Luis upplevde med complyfoam är att de pluggarna absorberar ljudet från hörluren. Det blev ett svagare ljud och då Luis hade volymen på max så kunde han höra bilar som körde förbi. Luis testade olika sorters musik som hiphop, pop, klassisk och även en ljudbok samt olika ljudformat som mp3 och Flac.

fidelio 3

Luis testade efter detta att byta pluggarna till silikonpluggarna som fanns från början. En enkel procedur som direkt skapade skillnad på ljudet. Ljudet blev skarpare och klarare samt att volymen var högre. En stor skillnad från complyfoam. Det andra positiva var att hörlurarna satt väldigt bra. I vanliga fall brukar in-ear lurar ramla ur vid enkelt rörelse som promenad, men efter en rask promenad i stadsmiljö visade sig lurarna sitta bra hela tiden. Luis provade även att hoppa, jogga, skaka på huvudet och dra lite i sladden och ändå satt de kvar.  Ljudet var som tidigare nämnt väldigt bra men efter bytet hördes inte bilarna som körda förbi.

Summering, vi båda tycker att hörlurarna sitter väldigt bra när vi väl lärt oss vilka pluggar som ska sitta i samt när vi lärt oss hur de ska sitta. Ibland upplevde vi båda att volymen kändes låg, men med bra kvalité på ljudfilen borde det inte vara något problem. Ljud med Spotify som källa hade hela tiden bra uppspelning.

fidelio 1

Mer om Fidelio S2

Lurarna kommer snyggt förpackad i en kartong där det medföljer sex par extra silikonpluggar i olika storlekar samt en informationsbok och ett litet runt fodral att förvara lurarna i.

Första intrycket var att de känns väldigt lyxiga och hållbara. De är gjorda av svart och guldfärgad metall samt vinklade för att passa bättre i örat. Sladden är 1,2 meter och har en så kallad trasselfri sladd då den är platt. Sladden på denna variant var svart på ena sidan och brun på andra och kändes väldigt välgjord. De finns även i vitt och svart.
Lurarna har inbyggd fjärrkontroll och mikrofon så att man lätt kan byta mellan musik och telefonsamtal, och även pausa musiken eller byta låt. Metallhöljet är utformat så att det ska minska resonans och vibrationer och på sådant sätt kunna ge ett mer exakt och naturtroget ljud. Hörlurarna är ergonomiskt utformade för att passa öronen, något som vi också upplevt i vårat test.

De har ett högblankt reptåligt ytskikt och har lätt vikt.

Frekvensåtergivning: 15-24000 Hz
Vikt: 0,014 g
Kabelanslutning: 3,5 mm, passar således de flesta mobiler.

För mer ingående detaljer kan ni se denna video:

Detta är bra in-earhörlurar som TeknikHype rekommenderar om man önskar sig lite lyxigare lurar med riktigt bra ljud. Prislappen ligger dock högt jämfört med de flesta standadhörlurarna, cirka 1300 kronor vilket blir att betyget blir:

fidelio bra

Tidigare artikelRykte: Samsung bräcker Chromebook och MacBook
Nästa artikelVideo: Teaser på PS4-konsolen

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn