Philips har tagit fram en riktigt stilren och snygg 27 tums skärm, men det finns en hel del brister och detta är helt klart inte en skärm för alla.

Skärmar har senaste tiden har kunnat skilja sig en hel del när det kommer till designen, gamingskärmar ser ut på ett sätt, vanliga kontorsskärmar på ett och Philips 276C8 är lite mer av en skärm för den som bryr sig hur just skärmen ser ut.

Det första jag lägger märke till hos Philips 276C8 är ramen runt skärmen som annars brukar ha en tjock kant är extremt tunn nu, nästintill att man inte ens lägger märke till att det finns en. Något som nästan är ett måste enligt mig hos alla skärmar och tv-apparater idag.

Storleken på 27 tum känns långt ifrån 27 tum när jag har skärmen bredvid andra skärmar i samma storlek så ser den så himla liten ut fastän jag vet att det är en 27 tum man har att jobba med.

Philips 276C8

Jag har sedan ganska långt tillbaka valt att inte ha en skärm som är under 2560 x 1440 i upplösning och det är exakt den upplösningen Philips 276C8 har att erbjuda. Men det är inte storleken eller att skärmen är såpass slimmad som gör den unik.

Skärmen har även fått Ultra Wide-Color stämpeln där jag tycker Philips 276C8 gör ett toppenjobb med färgerna och man får definitivt en ljus skärm att jobba med. Skärmen har stöd för HDR10 om man har det som ett måste, fastän allt som har med HDR är väldigt luddigt.

En annan trevlig funktion är att Philips 276C8 faktiskt har stöd för AMD Freesync om man skulle vilja spela lite på skärmen också eller koppla in en konsol till den, vet ärligt talat inte varför skärmen har Freesync men alltid trevlig med en sådan överraskning.

Här har vi en skärm som helt klart är skapad för att användas tillsammans med sin laptop som har USB-C och kunna köra enkel dualmonitor med sin laptop. Detta är alltså en skärm som man enkelt kan koppla in via USB-C, dock kräver dne fortfarande ström via sin strömadapter men behövs ingen HDMI eller Displayport.

Självklart finns det möjligheten till att koppla in skärmen med HDMI 1.4 eller HDMI 2.0 om man inte skulle ha tillgång till USB-C för skärm.

Philips 276C8

Det finns dock sina nackdelar, skärmen är beroende av sin fot där alla portar sitter vilket gör att man inte kan montera skärmen på en VESA-stativ om det behovet skulle finnas. Philips 276C8 är även i ett fast läge så man kan varken justera höjden på den eller vrida den på något sätt, skärmen sitter helt enkelt fast i sin fot och det finns bara ett läge, något som jag hade hoppats Philips ändå hade kunnat ge möjligheten till att justera höjden då jag tycker skärmen är väldigt låg.

Jag hade även gärna velat se att man kan använda skärmen med endast USB-C porten, att man slipper strömadaptern men detta är förmodligen något som kommer komma framöver misstänker jag.

Philips 276C8 är en snygg skärm, den har prestandan som jag tror dom flesta klarar sig på, men inte mycket mer än så. Jag tror inte detta är en skärm som många kommer använda dagligen utan kan vara ett perfekt komplettering för sin laptop, jag kunde enkelt koppla in min Macbook Pro via USB-C och lätt ha en till skärm.

Philips 276C8 är en bra start i vad som kan komma att bli en mer mobil skärm framöver där vi klarar oss på endast en sladd och det är USB-C som blir allt vanligare idag.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
6
Funktioner
4
Installation
8
Pris
6
Tidigare artikelDessa program är kompatibla med Apple M1-chip
Nästa artikelRecension: Call of Duty: Black Ops Cold War
test-philips-276c8Philips 276C8 är en riktigt snygg skärm men som saknar många nödvändiga funktioner. Panelen och funktionerna som själva skärmen bjuder på imponerar, men nu väntar vi bara på att kunna driva skärmen med endast USB-C.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn