Det är inte allt för ofta (om nånsin) som vi har tagit oss tiden att testa på ett fodral eller skal till en smartphone. Men när vi fick frågan om att få testa på Mophies skal/fodral så gjorde vi lite forskning på att se vad som var så speciellt med dessa och ganska snabbt kom vi fram till att Mophie inte bara är ett ett skal eller fodral utan med en del tillbehör som vi tror dem flesta kan ha nytta av.

mophie-basecase-img01

Mophie base case är alltså det som skyddar telefonen och är ett robust skal som även skyddar alla kanterna på telefonen som av nån konstig anledning inte alla skal gör. Men eftersom detta är ett base case så kan man alltså har på ”tillbehör” på själva fodralet med hjälp av en magnetyta på baksidan som gör det möjligt att ha på t.ex hold force wallet, med hjälp av denna magnet kan man alltså fästa en korthållare på baksida, behöver man inte det så finns det en liknande lösning med där man även kan ha pengar, man kan helt enkelt montera sin plånbok på baksidan av sin telefon.

Allt detta fäster man med hjälp av magnetens kraft och det sitter på bra, väldigt bra då vi var lite tveksamma till att dessa skulle glida av efter ett tag. Vi misstänker att även materialvalen som Mophie gjort på detta fodral samt tillbehör gör att det sitter betydligt bättre och inte glider. Första intrycket vi fick av Mophie när vi testade att lägga på tillbehören är väldigt positiva och de har varit positiva genom hela testet som vi gjort nu under tre månader. Vi använder dessa Mophie skalen än idag och kan ärligt talat inte vara utan.

mophie-basecase-img03

Eftersom Mophie annars är kända för sina batteripack och batterilösningar till telefonerna så kan man även med base case montera på en powerstation som hålls fast via magneter, skalet blir betydligt tjockare men vi ser att denna powerstation är mer något tillfälligt för att få lite mer batteritid i telefonen och inget man har i fickan och går runt med. Ett stort plus är att eftersom baksidan av telefonen nu har en magnetisk yta så kan man använda detta även till annat som till exempel bilhållare eller andra tillbehör som är magnetiska, att man valt just magneter och inte clips eller liknande ser vi som ett enormt plus.

Även priserna för detta ”kit” är helt ok, base case som man måste ha och är den som skyddar telefonen kostar cirka 400 kronor, sen varje tillbehör kostar cirka 200 kronor förutom Powerstation plus mini som går på 700 kronor.

Det märks att Mophie är specialister på att skydda våra telefoner samt ge betydligt längre batteritid och att vi nu även kan välja att kombinera våra skal till olika behov och vi hoppas att det kommer fler tillbehör inom kort där vi gärna skulle vilja se nån typ av hållare för headset bland annat. Det finns totalt tio olika färger att välja mellan när gäller base case medan tillbehören får nöja sig med tre olika färger, powerstation finns endast i svart.

mophie-basecase-img02

Omdöme

Det finns egentligen inget vi ser negativt med Mophies Hold Force-serie förutom att vi hade gärna sett lite fler tillbehör förutom plånboks-lösningen samt powerstation. Det finns mycket mer vi vill kunna fästa på våra telefoner men sen förstår vi också att Mophie vill se hur stort intresse det finns och från vår sida så kan vi inte annat än rekommendera denna lösning till era telefoner. Det största minuset vi kan se med detta är att detta skal endast finns till iPhone 7/7 plus vilket vi gärna skulle vilja se till fler modeller och inte endast iPhone.

mophie-basecase-img04

Tidigare artikelRecension: The Last Guardian
Nästa artikelLenovo visar upp egen Amazon Alexa

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn