Marshall har släppt en uppföljare till Monitor som nu är full med ny teknik men behåller samma stilrena och tuffa design som tidigare. Priset kan dock skrämma många.

Marshall har flera olika hörlurar men just Monitor är deras största modell som även är on ear-lurar vilket enligt mig är lite bekvämare samt inga problem att använda längre tid.

När man tittar på Monitor II ANC så är det inte mycket som har hänt med designen vilket jag tycker inte heller behövs, designen är redan stilren och är just den designen som vi är vana att se från Marshall. Det finns mindre justeringar som att vi hittar nu två nya programmerbara knappar på vardera kåpa som nästan är dolda och om man inte visste det var en knapp trodde det skulle vara en del av designen.

Med dessa två knapparna kan man välja lite olika funktioner, till exempel att växla mellan aktiv brusreducering eller Monitoring Mode där sistnämnda är tvärtemot brusreducering och istället förstärker omgivande ljud.

Den andra knappen kan också programmeras lite efter eget tycke och det kan antingen vara att välja mellan tre förinställda EQ-profiler eller så enkelt som att starta Google Assistent eller Siri. Vad dessa knappar ska göra kan man ställa in i appen som nästan är ett måste för att få ut max av Monitor II ANC.

Marshall Monitor 2 ANC

Appen är verkligen genomtänkt och när det kommer design snygg men viktigast av allt kanske enkel att jobba med. Det är enkelt att se vad dom olika funktionerna finns tillgängliga och läsa exakt vad dessa funktionerna gör.

Men det viktigaste av allt när det kommer hörlurar är just helt klart ljudkvalitén och detta är som vanligt något som Marshall verkligen kan. Monitor II ANC har på flera sätt riktigt bra ljud, basåtergivningen är riktigt bra som har justerats för att passa det mesta och framförallt musik. Att det även finns en EQ att pilla med i appen gör allting bara bättre.

Tidigare hörlurar som jag har testat har även dom imponerat med sitt ljud och ärligt talat var jag inte det minsta orolig för Monitor II ANC. Brusreducering brukar dock vara det som jag är orolig över och det som kan förstöra ljudet, men inte i detta fallet. Brusreduceringen i Monitor II ANC är betydligt bättre hos lillebror Mid ANC där brusreduceringen kändes väldigt instängd och påfrestande.

Marshall Monitor 2 ANC

Även brusreducering är något som kan utvecklas med tiden via mjukvara vilket är stort plus och Marshall vet jag är duktiga på att uppdatera just appen för hörlurar lite då och då.

Jag vet att många blir skrämda av priset för Marshall Monitor II ANC som ligger på strax över 3 000 kronor vilket kan kännas mycket men här får man även tänka på att man har ett par hörlurar som kommer hålla i bra många år, inte bara tack vare hårdvaran men även tack vare materialvalen som Marshall gör och gör dessa lurar riktigt slittåliga.

Marshall Monitor 2 ANC

 

Ljudkvalitén är helt klart bland dom bättre om inte dom bästa ute på marknaden i denna prisklassen. Sen att vi även har aktiv brusreducering och olika röststyrningsfunktioner gör allting bara bättre och vi har förutom bra hörlurar även ett bra headset.

För bästa priserna se nedan:

 

i samarbete med PriceRunner

 

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
10
Funktioner
9
Installation
9
Pris
7
Tidigare artikelCall of Duty: Warzone har äntligen utannonserats
Nästa artikelIntresset för Half-Life: Alyx verkar vara väldigt svalt
test-marshall-monitor-ii-ancMarshall gör det igen och imponerar med deras redan populära Monitor som nu har blivit ännu modernare och fått nya funktioner som nästan blivit som standard hos Marshall. Hur mycket bättre kan det egentligen bli och hur mycket nya funktioner kan det komma till?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn