Schweiziska logitech har nu tagit fram sitt första mekaniska tangentbord som vi fått lägga vantarna på, men håller det måttet mot sina konkurrenter?

Logitech har sedan en tid tillbaka haft sin G-serie med tangentbord och möss som dom lyckats riktigt bra med ute på marknaden, men inte förrän nu så har det första tangentbordet kommit med mekaniska brytare som börjar bli allt populärare bland gamers samt tillverkare.

Logitechs första mekaniska tangentbord…

Designen på Logitech G710+ är ganska enkel där Logitech inte tagit med en massa onödiga knappar och funktioner. Precis som tidigare produkter från G-serien så har även G710+ G-knappar på sidan som kan programmeras med olika makros. Det går sammanlagt att ha 18 olika makros då man kan spara dessa på tre olika huvudkategorier och inspelningen av makrosarna gör man enkelt genom att trycka ner MR eller genom mjukvaran som medföljer.

logitech-g710-6

Man känner ganska snabbt att det är mekaniska brytare då ett ”extra” klick både känns och hörs när man trycker ner tangenterna. Det är oftast just detta lilla extra man är ute efter samt att responsen blir snabbare. Precis som dom flesta tangentbord i Logitechs G-serie så är även detta bakgrundsbelyst och det lite unika här är att man kan välja som två sektioner vilka tangenter som ska lysa som t.ex pilarna eller WASD, allt för en gamer!

Bruna Cherry MX-brytare… varför?

Logitech har valt att använda sig av bruna Cherry MX-brytare vilket vi tycker är ett konstigt val för att vara deras första tangentbord med just mekaniska brytare. De bruna kräver inte lika mycket kraft för att tryckas ner samt att man får ner ljudnivån ganska så rejält.

logitech-g710-8

När det gäller G710+ behöver man inte oroa sig att Windows ska börja klaga om man trycker för många tangenter samtidigt då Logitech hävdar att man ska kunna trycka ner 26 tangenter samtidigt utan några som helst problem, något som vi självklart var tvungna att testa och kom fram till att det stämde som Logitech hävda.

På tangentbordet baksida hittar vi en USB 2.0 port där man kan göra de enkelt att koppla mus, headset eller enkelt bara USB-minne. För att koppla in G710+ i er PC så är det konstigt nog två USB portar som behövs.

logitech-g710-5

Logitech G710+ som är företagets första mekaniska tangentbord och för att tycka om just denna typ av tangentbord gäller det att man vänjer sig vid just dom mekaniska brytarna. När det gäller att spela bland annat FPS-spel så är just tangentbord med mekaniska brytare det ultimata då man får en bättre känsla med just dessa tangenter. Det man oftast får tänka på är att just dessa tangentbord istället brukar låta mer, men med headset på huvudet och hög volym så är det inget som stör.

Omdöme:

Vi tycker Logitech har lyckats bra med G710+ men tyvärr är priset på cirka 1 200kr alldeles för högt då det finns andra alternativ som är billigare och till och med lite bättre. Priset spelar stor roll här och där jag tycker Logitech borde ha satsat på ett lägre pris för att kunna slå igenom marknaden mer.

Tips är att testa olika modeller…

Ett tips från oss är att vill man införskaffa sig ett mekaniskt tangentbord så rekommenderar vi att man först testar tangentbord med olika brytare ör att se vilket som passar en själv bäst.

Tidigare artikelNyhet: Apple har släppt två nya iPad ad:s
Nästa artikelNyhet: LG Optimus G Pro pris, release och specifikationer.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn