Nu har turen kommit till Logitech’s gaming mus, Logitech G500s

Det första som slår oss är den extremt finurliga förpackningen som låter dig se musen och även genom det lilla fönstret få ett litet hum om hur den känns i handen. Smart Logitech!

IMG_3354

Känslan

Hur känns nu denna musen i handen då? Den ligger som gjutet, varken för stor eller för liten. Även denna musen är utrustad med en sorts UV-beläggning för att förhindra slitage och att musen klibbar fast mot handen, vilket känns och är väldigt effektivt! Vill du ha en lätt mus eller en med lite tyngd i? Absolut inga problem, med hjälp av en kassett på undersidan så kan du ändra vikten på musen efter tycke och känsla, sex stycken vikter på 4.5g och lika många vikter på 1.7g gör att du kan få den tyngden på musen som just du vill ha. Logitech G500s är även utrustad med laser istället för att vara optisk och det märks verkligen en skillnad rent precisionsmässigt på laser och optisk.

Funktion

Knapparna är  åtta stycken till antalet om man inte räknar med scrollhjulet som är klickbart i tre led. De ordinarie höger/vänster knapparna känns robusta med en uns av lite motstånd i, för att inte vara för lätta att klicka på. Scrollhjulet har möjligheten att vara motståndslöst vilket har en enorm fördel i spel då det skall gå fort. Med hjälp av Logitech Gaming Software så kan man ändra vad de olika knapparna skall göra, de två knapparna jämte vänster musklick är till för att ändra dpi’n som går att ändras ifrån 200 som lägst och 8200 som högst. Musen har en rapporterings hastighet på en millisekund, vilket är åtta gånger snabbare än en vanlig USB-mus. Logitech G500s är även utrustad med inbyggt minne, så du kan i praktiken ställa in musen och flytta över till det interna minnet så du inte tappar bort inställningarna.

IMG_3374

 

Omdöme:

Logitech har verkligen lyckats med sin G500s, den är smidig, enkel att handha och möjligheten att ändra tyngden är ett riktigt stort plus i kanten. Logitech G500s är till för att användas, det har även Logitech själva testat i sina test laboratorium.

Nylonbeklädd kabel är ett tecken på seriöst byggt mus. 

Tidigare artikelNyhet: Rolocule gör om din iPhone och Apple TV till ett spelsystem
Nästa artikelNyhet: Ytterliggare DLC till SimCity

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn