LG kommer för varje år med nya serier inom tv-världen. Vi provade på 47LM860V som är/var lite av deras ”värsting” modeller, men håller den måttet?

LG 47LM860V är en TV som är utrustad med bland annat den senaste mjukvaran men även senaste hårdvaran. Vid en första titt på denna TV så lägger man ganska snabbt märke till designen som är snygg och stilren. Om man inte väljer att hänga upp den på väggen så brukar det vara benen till tvn som man lägger märke till ganska snabbt och just här har LG gjort det snyggt utan att förstöra för mycket av det stilrena.

LG 47LM860V är som ni säkerligen listat ut en tv på 47tum där det finns olika åsikter gällande om det är för stort eller för litet, enligt mig så är det en bra storlek men skulle aldrig skada om den var några tum större. Men detta är även någon som oftast plånboken får styra om man har råd med 47tum eller större.

LG SMART TV LOGO

Detta var inte första gången man fick prova på smart-TV men första gången man fick sig en närmare titt på smart-TV och det känns redan i början att det finns en hel del kvar att utveckla där. Den mesta användbara mjukvaran fanns förinstallerat såsom SVT Play,Netflix, Youtube m.m men när man försöker öppna dessa så är det slött och tar tid att både söka och starta klippen.

Netflix en besvikelse på LG-TV

Eftersom man är en flitig netflix användare så räckte det att man provade på appen en gång på TVn och därefter fick man fortsätta att använda det på Apple-TV och detta pågrund av att det var otroligt segt och alla laddningar tog sådan otroligt lång tid. Först misstänkte man att det var för den trådlösa uppkopplingen men vi provade även att koppla upp oss med ethernet-kabel och lite segt där.

Annorlunda fjärrkontroller gör det roligare

Det positiva när det gäller smart-TV var att LG skickade med en fjärrkontroll som dom valt att döpa för ”Magic remote” och liknar en hel del Nintendos WiiRemote och enkelt genom att vifta med den riktat mot TVn så får man upp en muspekare som man sedan styr genom att ha den pekandes mot TVn och styra muspekaren, enkelt och betydligt smidigare än en klassisk fjärrkontroll där pilar blir de sättet att styra på.

Precis som alla nya tv-apparater idag så är även denna utrustad med 3D där man måste ha glasögon men något som LG har tänkt på och dessa är väldigt lätta och ”plastiga” för många, men det som håller nere vikten och att man knappt har glasögon på sig. En funktion som vi gillade starkt var de som LG kallar för dual view vilket gör det möjligt att visa två olika bilder,filmer m.m samtidigt och är perfekt om man t.ex spelar tv-spel i split-screen läge. För att detta ska vara möjligt så många man självklart även här ha glasögon men även dessa lika lätta och bekväma.

När man fått designen såpass tunn som LG fick på just denna TVn så finns det en del faktorer som påverkas och det är oftast den äldre tekniken, ett exempel är om man ska kunna koppla in SCART eller komponent så måste man ha en adapter vilket då gör det möjligt att endast ha en scart eller en komponent i taget. Men istället så har man lyckats utrusta den med fyra HDMI-uttag samt tre stycken USB som gör det enkelt att spela upp film, visa bilder eller spela upp musik.

Mjukvaran inte optimerad nog

Det finns en hel del fördelar med dagens nya TV-apparater men tyvärr finns det fortfarande även för mycket nackdelar och detta bland annat att mjukvaran inte känns allt för optimerat eller om det är hårdvaran som fortfarande är för klen. Hårdvaran är nog alldeles tillräcklig men att optimera mjukvaran mer är nog något som LG måste jobba betydligt mer på.

LG 47LM860V kostar i dagsläget cirka 13 000kr och kan enligt oss vara ganska så hög prislapp då man ändå inte känns som att man får en fullbordad mjukvara. Sen kommer det även ständigt nya serier vilket gör att serien tidigare rasar i pris drastiskt.

Omdöme:

Man kan säga att LG har lyckats göra en riktigt snygg TV med passande design för dom flesta men tyvärr inte mycket mer än så. Mjukvaran har stora brister för att vara en smart-tv och för att ha den hårdvaran som den har. Alla förinstallerade appar såsom youtube, netflix m.m fungerar inte optimalt som man hade velat.

Även när det gäller anslutningar så förstår vi att SCART sakta men säkert håller på att utgå, men det kommer att dröja och än finns det många som fortfarande använder denna lösningen, att bara kunna ha en scart i taget kan bli frustrerande för många. Lösningen blir väl i sådana fall att man köper någon typ av scart-hubb som då ger möjligheten till fler.

Teknikhype ger tyvärr inte LG 47LM860V någon stämpel pågrund av att det höga priset förväntar man sig betydligt mer och en stabilare programvara. Har man ingen nytta för Scart och kör allt HDMI eller genom apparna så är det ett ganska givet val, men idag är det fortfarande många som behöver SCART och ibland till och med fler.

Tidigare artikelNyhet: Speltoppen vecka 6
Nästa artikelRykte: Tv-event från apple i Mars

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn