JBL försöker nu komma in i gamingvärlden med deras Quantum hörlurar och dom har gjort ett bra första intryck med JBL Quantum 800.

JBL Quantum 800 är på den dyrare sidan i Quantum serien på ett pris runt 2300 kr men priset ser mer rimligt ut när man får syn på alla funktioner som kommer med hörlurarna. 

Man kan använda dom med 2,5 GHz trådlös anslutning, 5.0 bluetooth eller med 3,5mm ljudkabel, utmärkt att använda till flera olika enheter såsom konsol, PC och telefonen.

Hörlurarna har en medioker brusreducering som gör sitt jobb, men jag hade problem med glapp när jag rörde på mig för mycket.

Hörlurarna har ett volymhjul och ett spel vs chatt volymhjul på vänstra sidan och även en mute knapp och brusreducerings knapp, dom kanske viktigaste knapparna som man vil enkelt komma åt. Detta tillåter dig att använda alla dessa funktioner utan programvaran JBL Quantum engine vilket är ett plus. Även fast det går att använda massor av funktioner utan programvara så har Quantum engine mycket att erbjuda. Man får tillgång till en generös EQ, ”talk through” ifall man vill prata med någon utan att ta av sig hörlurarna och en detaljerad rgb meny. Ett gamingheadset vore inget 7.1-ljud idag och detta har självklart JBL lyckats trycka in i Quantum 800.

JBL Quantum 800

Programvaran nödvändig för vissa funktioner gör dock så att hörlurarna inte uppnår sin fulla potential när man inte spelar på PC, detta gör att man får känslan av att Quantum 800 är skapat för just PC först och främst.

Hörlurarna har bra surroundljud vilket verkligen hjälpte i fps spel, men som vanligt så är det en smaksak när det gäller surroundljud i spel och headset. EQ:n gör att man kan justera ljudet precis som man vill ha det, enkelt och tydligt gränssnitt.

Hörlurarna har stilren rgb belysning och är gjord plast. Den är på den tyngre sidan med 410g men den generösa mängden memory foam i både öronkåporna och huvudbandet gör Quantum 800 till ett headset man kan använda i flera timmar utan att bli obekväm.

JBL Quantum 800

Den uppfällbara mikrofonen är inte nåt av det bästa jag testat och den håller inte standarden för resten av headsetet och enligt feedback den vänner så kan mikrofonen låta ”konstigt”. En till sak som inte höll standarden var batteritiden. 14 timmar utan rgb och med rgb blir det betydligt mindre vilket gör så att den kan ta slut efter bara en session. Dom går inte att ladda medan dom används men dom inkluderar en 3,5 mm ljudkabel skapa en temporär lösning. Att inte kunna använda Quantum 800 medans dom laddas är bara konstigt och dumt, vi får hoppas att detta uppdateras på något sätt inom kort.

JBL Quantum 800 är kort och gott ett väldigt bra headset med discord certifiering, massor av bra funktioner, bra kvalitet och framförallt bra komfort till ett rimligt pris. JBL visar verkligen upp vad dom är bäst på, men det finns fortfarande en del brister och konstiga lösningar som vi hoppas JBL lär sig vid nästa generation headset.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
7
Komfort
9
Funktioner
9
Pris
7
Tidigare artikelFörsta gameplay av Project L som många ser fram emot
Nästa artikelYubico kommer nu även som nyckelhållare
test-jbl-quantum-800JBL Quantum 800 har egentligen allt man kan begära från ett headset, vi hoppas bara att JBL kan förbättra både kvaliten men även kvalitetskänslan i sina headset, något som dom även tidigare brustit med. Det finns även vissa funktioner som sviker en och som man trodde var en självklarthet, men tydligen inte hos JBL.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn