True wireless-hörlurar när något vi ser allt mer utav idag och Jabra har varit med från början, nu är det dags för nästa generation.

När jag hör Jabra så tänker jag på traditionella headset som man hade en gång i tiden, men med åren har Jabra helt klart ändrat riktning och detta i tider då just in-ear blir allt vanligare och speciellt för alla som inte vill ha Apples Airpods.

Jabra Elite 75t är uppföljaren till 65t som hade sina brister men var helt klart en bra början och märks ganska tydligt att Jabra lärt sig en hel del från sin första generation.

Första intrycket av etuiet som lurarna sitter i är stilrent samt relativt kompakt, det är precis som hos andra in-ear i etuiet som man laddar och förvarar sina Elite 75t. Batteritiden ska enligt Jabra ligga på över sju timmar på en laddning och totalt ge 28 timmar genom att ladda i laddningsfodralet/etuiet och stöd för snabbladdning där 15 minuter kan ge en timmes batteritid. Jag skulle säga att sju timmar är det utan tvekan men jag använda oftast endast lurarna under ett träningspass på 1-2 timmar eller en längre promenad som kanske var max två timmar.

Eftersom Jabra Elite 75t är in-ear så är det alltså en bit av lurarna som ska in i örat och för det behöver man hitta rätt gummikuddar som ska sitta i örat och det kommer med tre olika storlekar för bäst passform. Jag personligen tycker inte om in-ear men för att göra testet på dessa fick jag nästan offra mig då dessa går verkligen långt in och nästan måste göra det för bästa ljud och bäst isolering av bullerljud. Det gör verkligen stor skillnad på att hitta rätt storlek på dessa gummikuddar så det gäller att hitta rätt och testa alla tre storlekarna.

Jabra Elite 75t

Ljudkvalitén hos Elite 75t skulle jag säga är bra, inte det bästa jag hört men helt klart över medel. Basåtergivningen kan vara väldigt svajig där det var svårt att i vissa fall känna på basen på riktigt men i andra fall gjorde basen ett riktigt bra jobb. Detaljåtergivningen som Elite 75t bjuder på är bra och det är helt klart ett par lurar med medelljud men som nog kommer passa dom flesta.

Skulle man dock inte tycka ljudet är tillräckligt bra och man vill justera efter eget tycke så finns det möjlighet att pilla med en equalizer via appen Jabra Sound+ som inte är ett måste för att Elite 75t ska fungera men hel klart rekommenderat då det är via appen som firmwireuppdateringar släpps och dylikt. Appen visar även batteristatus för både headsetet och etuiet. Det finns också en funktion där man kan hitta sina lurar om man skulle tappa bort dom, men nackdelen här är att appen kan endast hitta lurarna där dom senaste stängdes a, smaksak vad man tycker men jag personligen skulle hellre vilja att dom söker av vart lurarna är hela tiden.

Jabra Elite 75t

Men jag skulle ändå säga att sedan den dagen jag synkade Jabra Elite 75t med min iPhone 11 Pro Max så har jag inte haft några som helst problem utan dom har fungerat felfritt hela tiden och fastän att komforten inte passar mig ändå varit dagliga lurar jag använt till både gym och promenader utomhus, även samtal i vissa fall. Batteritiden har jag aldrig haft problem med fastän det finns stöd för snabbladdning så klarade jag mig alltid på batteriet i lurarna.

Jabra Elite 75t har flera fördelar men även några aspekter såsom ljud och komfort som inte är topp enligt mig och som kan förbättras till nästa generation. Prislappen ligger på strax under 2 000 kronor vilket är lite högre än många andra liknande men största pluset hos Jabra Elite 75t är helt klart att dom alltid fungerar, man kan verkligen lita på headsetet och slipper oroa oss om och när dom kommer koppla upp sig mot telefonen.

För bästa priserna se nedan:

i samarbete med PriceRunner

 

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
7
Komfort
5
Funktioner
6
Pris
6
Tidigare artikelSteam slår nytt rekord antal användare samtidigt
Nästa artikelTre Ubisoft titlar kommer till Google Stadia
test-jabra-elite-75tFastän att Jabra Elite 75t inte är bäst på något så är det fortfarande riktigt bra in-ear headset som är kompakta och går att lita på samt är tåliga.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn