HyperX Cloud III Wireless

HyperX Cloud III Wireless imponerar med sin stilrena svart finish som speglar designen från Cloud-serien, och vi gillar det.

Den diskret placerade HyperX-logotypen på öronkåporna ger headsetet en extra touch av exklusivitet. Med en vikt på ungefär 340 gram, inklusive mikrofon, erbjuder det en bra balans med fokus på komforten. Kontrollerna på headsetet har blivit lite av en standard som är steglös volymkontroll, mikrofonmute och strömbrytare, ibland även möjligheten till brusreducering.

Öronkåporna är vadderade med minnesskum som formar sig efter ens konturer, detta ger förutom extremt hög komfort men även stänger ute ljudet utanför kåporna. Det konstläder som täcker öronkåporna skyddar bra, men nackdelen är att det snabbt bli varmt . De 53 mm stora ljudenheterna med en impedans på 60 ohm används redan i den trådbundna modellen och lovar därför bra ljudkvalitet. Med HyperX Cloud III Wireless är dock högtalarna installerade i en vinkel för att rikta ljudet direkt mot örat.

HyperX Cloud III Wireless

HyperX har inte snålat med ljudet i Cloud III Wireless, här hittar vi bland annat DTS surroundteknologi för bästa möjliga upplevelse. DTS möjliggör bland annat 360-graders ljudupplevelse för att placera spelaren mitt i handlingen. Cloud III Wireless är kompatibelt med PS4, PS5 och Nintendo Switch. En Windows-dator i kombination med HyperX Ngenuity-programvara krävs dock för surroundljud.

Den djupa basen och klara diskanten hos HyperX Cloud III Wireless ger en balanserad ljudbild. Den speciella konfigurationen av högtalarna gör det möjligt höra minsta lilla detaljerna i spelen, perfekt för både storyspel men även om man kör lite mer tävlingsinriktade spel där ljudet kan vara avgörande. Dock rekommenderar jag att man inte har igång DTS i spel om du tävlar eller spelar mer seriöst anledingen är för att lokalisering och mer precist ljud kan brista då och då med DTS, men i storyspel där utvecklarna jobbat hårt med ljudet blir DTS ett måste. Vill man så har har HyperX utrustat Cloud III Wireless med en equalizer på 10 band i programvaran för att individualisera ljudupplevelsen och skapa olika profiler.

HyperX Cloud III Wireless

Den som spelar mycket online vet att tydlig kommunikation kan vara avgörande. Mikrofonen på HyperX Cloud III Wireless bjuder på prestanda, betydligt bättre än hur det var en gång i tiden. Klart och tydligt ljud, bäst av allt är kanske att mikrofonen är avtagbar vilket faller mig perfekt i smaken. Genom Ngenuity-programvaran tillåter det också finjustering av mikrofonens funktioner. Det är ibland nödvändigt, att filtrera bort bakgrundsljud som kan störa finns det olika sätt att göra på och HyperX har sina sätt i sin mjukvara.

En viktig del när det kommer till trådlösa headset är batteritiden, HyperX säger att batteritiden hos Cloud III Wireless är upp till 120 timmar vid 50 procents volym och jag kan nog hålla med om att det erbjuds lång batteritid, om det är exakt 120 timmar har jag tyvärr inte klockat, men har aldrig haft problem att jag måste ladda ofta vilket är ett tillräckligt stort plus för mig.

Laddningen sker via USB-C, medföljande kabeln till headsetet är dock ovanligt kort, hade önskat den var lite längre men går alltid att införskaffa sig en längre kabel om så behövs tack vare USB-C.

Överlag så gillar jag det mesta med HyperX Cloud III Wireless, komforten är hög fastän man kan bli varm i dom, ljudet är bättre än jag hade förväntat mig och det märks tydligt att HyperX har lärt sig av sina tidigare misstag av headset, utvecklingen går åt rätt håll och HyperX Cloud III Wireless är helt klart ett par headset att rekommendera.

RECENSION ÖVERBLICK
Ljud
8
Komfort
10
Funktioner
9
Pris
8
Tidigare artikelTest: HP OMEN 16 Laptop
Nästa artikelPlayStation Plus-spelen för mars bekräftade
test-hyperx-cloud-iii-wirelessHyperX Cloud III Wireless är utmärkt headset om man letar efter en uppgradering, mycket headset för pengen som dom faktiskt säljes för. HyperX gör det bara bättre och bättre för varje generation.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn