Alloy Origins har en kompakt design vilket gör den väldigt transportable även fast det är ett 100 procentigt tangentbord.

Alloy origins kommer i HyperX egna linear, tactile och clicky brytare. Det krävs inte mycket för att trycka ner knapparna men det är ändå nog för att ge en naturlig och behaglig känsla när man skriver och spelar. Tangentbordet funkar på alla möjliga plattformar som, Playstation 4 & 5 och Xbox series X.

Tangentbordet är gjort av aluminium på både bak och framsidan vilket gör det väldigt robust och nästan omöjligt att ha sönder. Alla keycaps är ingraverade istället för tryckta vilket gör att knapparna inte bleknar efter användning. För ergonomi har det också inkluderats tre olika vinklar att ha tangentbordet i, 3°, 7° och 11° vilket ger en möjligheten att ställa in det som blir bäst för dig.

Tangentbordet använder sig av sekundära media knappar såsom volymkontroller i F-knapparna vilket kräver FN-knappen för att använda vilket inte är det lättaste att göra när man bara behöver ändra volymen snabbt, men det är en av sakerna som gör detta tangentbord så kompakt så det är en lönsam kompromiss.

HyperX Alloy Origins

I F-knapparna hittar man också spelläge för att stänga av vissa knappar när man spelar och tre förinställningar vilket även kan användas som inbyggt minne för RGB och macros vilket man kan fixa i mjukvaran NGENUITY

Mjukvaran NGENUITY ger dig möjligheten att få en väldigt detaljerad RGB anpassning. Man kan välja mellan effekter vid knapptryckning och andra effekter som vågor eller solid RGB. Man kan också ändra individuella knappars RGB genom NGENUITY.

Om man äger mer än en Hyperx produkt med RGB så kan man även använda ngenuitys lightsync vilket synkar hela din setups RGB och tar den till nästa nivå.

Så långt macros går så har NGENUITY det mesta. Windows genvägar, mediaknappar och egengjorda macros kan alla bli programmerade till vilken knapp som helst. Allt detta kan sedan bli nedladdat till tangentbordets inbyggda minne.

Mitt största och enda “problem” med detta tangentbord var space knappen. Om man inte tryckte i mitten och från rätt vinkel så kändes knappen ostabilt och seg men det kan ha varit ett problem med exemplaret jag testat.

Priset ligger på runt 1 290 kr vilket är ett väldigt bra pris för detta tangentbord som bara skriker kvalité med massor av användbara funktioner.

Alloy origins är ett perfekt skrivbord för både gaming och skrivning vilket gör det till ett bra tillägg för dom som letar efter ett nytt tangentbord som håller i år.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalite
9
Funktioner
8
Mjukvara
8
Pris
8
Tidigare artikelStalker 2: Heart of Chernobyl försenas till december
Nästa artikelÖver 341 miljoner sålda datorer 2021
test-hyperx-alloy-originsAlloy origins är ett perfekt skrivbord för både gaming och skrivning vilket gör det till ett bra tillägg för dom som letar efter ett nytt tangentbord som håller i år.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn