Huawei har nu släppt sina första over-ear lurar och på något sätt imponerar dom, men det krävs Huawei-telefon för att få alla funktioner.

Huawei har senaste tiden varit duktiga med att släppa nya hörlurar, Freebuds Pro är favoriter hos mig men precis som Freebuds Studio så finns det samma brister.

Huawei kämpar med sina telefoner, främst för att få tillgång till Google tjänsterna igen, kanske inte riktigt går som det ska men dom försöker.

Problemet som jag hade med Freebuds Pro var att jag använde dom med min iPhone vilket jag tycker borde vara helt klart kompatibelt, och det är det tills en viss grad. Det går att lyssna på musik, går att ha samtal samt går att använda brusreduceringen men väldigt begränsat.

Huawei Freebuds Studio

Vill man dock dra nytta av hörlurarna helt och hållet med alla dess funktioner måste man använda sig av appen AI Life som tyvärr inte finns på iOS utan endast Android, men inte nog med det så vill man ha ännu fler funktioner som t.ex bättre brusreduceringen eller högupplöst ljud måste man ha en Huawei telefon, en telefon som inte är så intressant då den inte har Google tjänsterna.

Denna gången testade jag Freebuds Studio med iPhone för jag ville se om det verkligen är möjligt och hur mycket man går miste om.

Det första jag lägger märke till med Freebuds Studio är designen på lurarna, dom är riktigt snygga och stilrena. Kvalitetskänslan är hög precis som det brukar vara med Huawei, det är verkligen något dom alltid lyckats med är att ge känslan av en hög kvalitetskänsla.

Den eleganta designen bjuder på ett bygelfäste i rostfritt stål som gör att lurarna sitter bra på huvudet. Kuddarna är mjuka och omsluter verkligen örat mer eller mindre perfekt, hög komfort och dom sitter på plats utan problem. Hade inga problem att ha på mig Freebuds Studio under en längre tid, det enda problemet är att detta är inga hörlurar man ska ha till träning eller om man ute och springer, dom kan hamna fel och i stort sett ”lossna” från örat, men jag skulle ändå säga att Freebuds Studio är mer hörlurar för att njuta av musiken.

Huawei Freebuds Studio

På högersida av Freebuds Studio så har vi en touchyta där vi enkelt kan styra olika funktioner såsom volym, byta låt eller svara och avsluta samtal. Vill man istället ha fysiska knappar så finns det try stycken som dock inte har mycket att göra med funktioner mer än att av/på-knapp, en knapp för att aktivera bluetooth och sista är att ändra kopplingsläge.

Det finns tyvärr ingen möjlighet att använda sig av kabel om batteriet skulle ta slut, saknar kabelanslutning helt vilket enligt mig inte är ett minus med tanke på att allt fler telefoner saknas hörlursuttag. Batteritiden ska dock ligga på ungefär 20 timmar med brusreduceringen igång och jag såg inga som helst problem med batteritiden, ett plus är att man sedan laddar dom via USB-C så det går även fort att ladda dom när det väl behövs.

Utöver komfort hos hölurar så är ljudet det viktigaste, Freebuds Studio är utrustad med två 40 millimeter-element vilket ger en bra ljudbild. Bra fokus på detaljerad ljudbild med en bra balans av bas och diskant. Ljud kan vara väldigt påverkande och känsligt när man har lurar med brusreducering men här märker man att Huawei har erfarenhet med brusreducering och fått till bra ljud fastän denna funktion.

Huawei Freebuds Studio

Freebuds Studio har stöd för lite olika ljudformat, bland annat finns stöd för högupplöst ljud (L2HC) 24bit / 96kHz, dock finns det ett stort MEN för detta. För att kunna dra nytta av det högupplösta ljudet så måste man använda sig utav Huawei Mate 40 eller P40 som har EMUI 11 installerat och hur många som använder en Huawei idag utan Google tjänster får ni avgöra själva.

Men fastän att man inte får tillgång till det högupplösta ljudet så kan man få tillgång till lite andra funktioner, men återigen med ett MEN. För att kunna dra nytta av dessa funktioner måste man installera AI Life-appen vilket endast finns på Android och saknas helt på iOS. Varför det saknas på iOS vet jag inte men något som jag hade hoppats på skulle komma och detta hoppades jag på redan för 1-2 år sedan.

Freebuds Studio funkar med iOS, det är inga problem att använda dom med sin iPhone men problemet som jag ser är hur man ska argumentera att köpa ett par hörlurar för nästan 3000 kronor när man inte får tillgång till alla funktioner som lurarna faktiskt erbjuder. Jag har svårt att tro att Huawei inte skulle kunna skapa en AI Life-app till iOS, handlar nog mer om att man inte vill och helt enkelt utesluter iPhone-användarna till sina hörlurar.

Huawei Freebuds Studio är ingen billig historia, dom går på nästan 3 000 kronor och är mestadels anpassade för Android-användarna. Men när man ser på kvalitén och funktionerna som Freebuds Studio faktiskt erbjuder så skulle jag nog säga att prislappen är rättvis, tänk dock på vilket operativsystem du använder och om du måste ha tillgång till alla funktioner som faktiskt finns att dra nytta av.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
10
Ljud
8
Funktioner
6
Pris
6
Tidigare artikelBiomutant har äntligen fått ett släppdatum
Nästa artikelCapcom släpper annorlunda samlarutgåva av Resident Evil: Village
test-huawei-freebuds-studioHuawei Freebuds Studio är helt klart hörlurar i rätt riktning för att vara Huaweis första over-ear lurar. Prislappen kan verka skrämmande men värt priset så länge man håller sig till Android eller Huawei telefon.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn