Test: Huawei Freebuds Pro

76

Huawei har släppt nya Freebuds Pro som lever upp till sitt namn Pro denna gången både när det gäller ljudet och brusreduceringen.

Huawei kämpar vidare med att ta fram produkter som dom faktiskt får sälja, men denna gången har dom tagit fram ett par True Wireless lurar som äntligen lever upp till sitt namn Pro som blivit allt vanligare och inte alltid är så Pro som dom påstår sig vara.

Det känns som att Huawei nyligen släppte Huawei lanserade Freebuds 3i som var en billigare variant men fortfarande fokus på ljudkvalitet. Med tanke på prislappen hos Freebuds 3i tyckte jag dom gjorde ett riktigt bra jobb.

Nu är det dags igen och denna gången handlar det om raka motsatsen till Freebuds 3i där vi får Freebuds Pro som kommer med flera efterlängtade funktioner, bland annat blir detta Huawei första modell som har aktiv brusreducering som ser ut att bli allt vanligare idag.

Designen på Freebuds Pro känner vi på sätt och vis igen och det finns olika anledningen till att man väljer just denna designen har jag fått lära mig nu. Bland annat så har silikonpropparna en stor betydelse när det kommer till att stänga ut allt oljud men även att det finns flera mikrofoner inbyggda i själva lurarna för att ta upp ljud som i sin tur ska filtreras bort, något som Freebuds Pro gör riktigt bra.

Huawei FreeBuds Pro

Vi har fortfarande ett litet skaft som sticker ut som inte är rundformat utan istället mer kantigt som jag föredrar på olika sätt, så enkelt som att bara lättare att kunna justera dom i örat. Men även denna designen har sin anledning vilket bland annat ger lite olika funktioner såsom att klämmer man en gång så kan man svara eller lägga på ett samtal, klämmer man två gånger så byter man låt, håller man dock kvar ett ”kläm” så aktiverar man brusreduceringen och det finns tre olika steg antingen på/av eller genomlyssning. Äger man en Huawei-telefon så kan man justera brusreduceringen ytterligare och detta i fyra olika nivåer som jag gärna hade velat se fanns på själva plattformen Android och/eller iOS än bara hos Huawei.

Det går även att justera volymen enkelt genom att svepa fingret längsmed skaftet och det som överraskade mig är att fastän att dessa olika funktioner finns och styrs via skaften så hände det väldigt sällan att jag råkade t.ex ändra låt eller råka justera volymen, Freebuds Pro gjorde helt enkelt sitt jobb.

Kör man via appen Huawei AI Life så får man betydligt mer information om Freebuds Pro men man får även möjligheten till fler inställningar om man känner att behovet skulle finnas. Nu när Huawei har det så tufft som dom har det hoppas jag att dom faktiskt försöker släppa alla funktioner som deras lurar erbjuder på fler plattformar framöver.

Ljudkvaliten hos Freebuds Pro är verkligen bra, riktigt bra. Huawei har lyckats göra så att Freebuds Pro låter bra över hela registret och är fylligt, mycket kan bero tack vare att vi filtrerar bort allt brus men även för att Huawei fått betydligt mer erfarenhet när det gäller just ljud och true wireless. Enligt mig så är Freebuds Pro dom bästa true wireless jag har testat ljudmässigt och jag har svårt att gå tillbaka till några andra i nuläget.

Batteritiden ska enligt Huawei ligga på 4,5 timmar (med brusredcuering igång) för lurarna och ytterligare 20 timmar genom etuiet som lurarna laddas i, jag skulle säga att mycket beror på hur brusreduceringen är aktiverad och vilken nivå när det kommer till batteritiden. Jag fick dock utan problem ut ungefär fyra timmar med brusreducering och ett och annat samtal, jag skulle säga att detta är helt klart godkänt med tanke på storleken och tekniken bakom. Etuit i sig laddas via USB-C eller trådlöst.

Huawei FreeBuds Pro

Freebuds Pro är en pryl som är full med teknik, bara en detalj som alla mikrofoner som dessa lurar är utrustade med är fascinerade. Mikrofoner som både ska filtrera bort brus men som även ska hjälpa till med att förbättra samtalet. När jag väl aktiverar brusreduceringen och har på ”Ultra” så är det verkligen tyst, jag skulle säga knäpptyst då jag bara kan höra mig själv andas i stort sett. Detta är på sätt och vis lite obehagligt samtidigt men en perfekt funktion att använda på till exempel tåget eller gymmet.

Huawei har med Freebuds Pro lyckats kombinera teknik med mjukvara för att få fram bästa möjliga resultat. Jag hade bara hoppats på att Freebuds Pro kunde vara lite mer anpassade för iOS också framöver och kanske kan nästa generation bjuda på något helt annat och nytt när det gäller ljudkvalitén.

Huawei FreeBuds Pro

Huawei kommer att släppa Freebuds Pro i tre olika färger Silver, svart och vit. Prislappen må ligga på 1 990 kronor men jag tycker dock det är värt prislappen med tanke på prestandan av både ljudkvalitén men även brusreduceringen. Nu blir jag bara ännu mer nyfiken på vad nästa generation Freebuds Pro kommer att erbjuda med tanke på nivån som vi fick vara med om denna gången.

RECENSION ÖVERBLICK
Ljud
10
Kvalitet
8
Funktioner
7
Pris
7
Tidigare artikelRecension: Star Wars: Squadrons
Nästa artikelApple TV kommer till Sony
test-huawei-freebuds-proHuawei Freebuds Pro är ett par kompakta true wireless som jag tror kan komma långt bara folk vågar ge dom en chans. Huawei har det tufft med sina telefon men dom visar verkligen att dom kan detta med kombination av teknik och mjukvara.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn