EPOS har bevisat för världen att dom kan ljud. Nu har dom släppt B20, sin första mikrofon. Men håller den standarden?

B20 skiljer sig från andra mikrofoner som Quadcast S genom att välja bort rgb och gå efter en mer elegant design vilket dom verkligen lyckats med. B20 är byggd utav en metall som ser väldigt stilren ut. Metallen gör också att mikrofonen får en känsla av högkvalité trots den låga vikten och den känns väldigt solid.

Själva mikrofonen har fyra knappar tillgängliga. På framsidan hittar man en mute knapp som visas med en led indikator som visar vitt vid när mute inte är på och rött när man är mutad och en volym hjul. På baksidan kan man hitta Gain hjul som kan beskrivas som volymen på din röst och hjulet som byter mellan de fyra olika mikrofon mönstren. Det enda besväret jag mött med dessa hjul är att det är ganska besvärligt att veta vilken gain jag är på utan att ha EPOS gamersuite igång eftersom den inte har någon indikator av vad som är max utan istället bara fortsätter att snurra.

Epos B20

På undersidan så hittar man även en USB-C port och en 3,5mm aux port som ger realtidsövervakning av ljud men kompatibla hörlurar.

Mikrofonen kommer med ett runt skrivbordsstativ som man enkelt sätter ihop med mikrofonens arm vilket gör det väldigt enkelt att rikta den mot ljudkällan. B20 är också kompatibel med många olika bomarmar eftersom att mikrofonen är relativt lätt.

Att använda B20 är lätt som en plätt. Det är en plug-and-play mikrofon vilket betyder att det går att helt enkelt sätta i usb kabeln och allt funkar som det ska men om man vill kunna justera ljudet för att få det perfekt så gör man det genom mjukvaran EPOS Gaming Suite. Gaming Suite ger en tillgång till ett flertal olika funktioner som noise cancelation, noise gate (vilket låter dig klippa ut de lägsta ljuden som mikrofonen tar upp) och sidetone (vilket låter en höra sig själv). Om man även använder 3,5mm porten på undersidan av mikrofonen så kan man välja mellan 2.0 stereo och 7.1 surround sound. Men en av dom viktigaste sakerna man kan hitta i EPOS Gaming Suite är voice enhancer vilket är en EQ som kommer med 3 presets och möjligheten att justera EQ:n till exakt det man vill ha. 

Epos B20

Redan från start så levererar B20 väldigt klart och skarpt ljud som funkar perfekt för tex. en podcast, för att streama eller t.om ett möte men om man vill ta ljudet till nästa nivå så är det just EQ:n man vill leka runt med tills man hittar rätt inställningar för dig.

Anledningen till att B20 har en så stor användningsyta är på grund av att mikrofonen är utrustad med 4 olika mikrofon mönster. Cardioid som tar upp ljud från mikrofonens framsida, Stereo som tar upp ljud från allt förutom baksidan, bidirectional som tar upp ljud fram och bakifrån och sist omnidirectional som tar upp ljud från alla håll.

B20 kostar runt 2000 kr vilket jag kan tycka är lite högt för en USB mikrofon men den ger väldigt bra ljud, den har en väldigt bra byggkvalité och den ser väldigt bra ut.

Trots priset så skulle jag självklart rekommendera denna mikrofon för dom som vill börja streama eller starta en podcast och inte bryr sig om det kostar lite extra.

Tidigare artikelApple presenterar M2-chip
Nästa artikelÄntligen dags för en ny Macbook Air

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn