Corsair har varit med i leken länge och när det gäller just headset är det mångas favorit, men vad gör dom till favoriter?

Corsair HS75 XB blir första headsetet för mig personligen som jag testar och har hört mycket gott om just headset från Corsair, dock har det då oftast handlat om deras värsting modeller och jag skulle nog säga att HS75 XB ingår där med tanke på sin prislapp på nästan 2 000 kronor.

Första intrycket för Corsair HS75 XB är kanske inte det bästa, kartongen och helheten känns billig och inte kanske det man förväntar sig av ett headset för 2 000 kronor. Men detta är som sagt endast förpackningen som verkligen förpackar ett par riktigt bra headset.

Corsair HS75 XB är ett headset anpassat för Xbox men är inget måste, jag testade dock både på PC och Xbox där jag tror just till Xbox kommer många uppskatta hur enkelt det är att komma igång men framför allt vad headsetet levererar gällande ljud.

Corsair HS75 XB

Passform och komfort är enligt mig bland det viktigaste på ett gamingheadset, oftast sitter man i bra många timmar med sitt headset på och då gäller det även att komforten finns där. HS75 XB sitter bra, jag har lite större huvud och det gör att headsetet sitter på plats, i vissa fal kanske lite för hårt men något man vänjer sig vid samt att headsetet ”töjs” ut lite för att hamna på plats. Öronkuddarna är dock av hög komfort, minnesskum som verkligen sitter bekvämt och som man inte blir svettiga utav. Jag som använder glasögon hade inga som helst problem med dessa kuddar.

För att para ihop HS75 XB med sitt Xbox räcker det att man trycker ner knappen som ska para på Xboxet och sedan håller nere on-knappen några sekunder extra för att dom båda enheterna ska börja blinka för att sedan kopplas upp mot varandra och där var parkopplingen färdig. Vill man dock använda sig av Dolby Atmos på sitt Xbox så måste man ladda hem appen som man enkelt laddar hem via butiken i Xboxet. När allt är installerat så aktiveras Dolby Atmos automatiskt om spelet eller filmen har stöd för det, vill man pilla med inställningar så gör man detta i Atmos-appen där man bland annat har ett EQ-läge.

Corsair HS75 XB

Där Corsair HS75 XB sticker ut mest och kanske den största anledningen att många kommer att skaffa detta headset är stödet för Dolby Atmos som inte finns i alla spel och filmer men det finns, och fler blir det.

Elementen i HS75 XB är på 50 millimeter vilket märks ganska tydligt när det kommer till bland annat basen i spel, det är ett tungt ljud samtidigt som detaljer i bakgrunden finns där och imponerar. Jag är grymt imponerad av ljudkvalitén i HS75 XB. Rik på detaljer, stöd för Dolby Atmos samt stöd för 3D-ljud

Eftersom vi har ett trådlöst headset att jobba med här så är batteritiden något som oftast många tycker är viktigt, batteritiden ska enligt Corsair ligga på ungefär 20 timmar och jag har inte klockat exakt, men skulle säga att det helt klart är nära 20 timmar, allt beror självklart på vilka funktioner man använder samt vilken nivå man har på volymen. Fördelen är dock att tack vare USB-C kan man ladda detta headset fullt på endast 60 minuter.

Corsair HS75 XB

Corsair HS75 XB har helt klart blivit nya favoriter hos mig, ljudkvalitén är verkligen bland det bästa jag har hört för sin prisklass men det viktigaste av allt är kanske ändå komforten där jag utan problem kan sitta 4-5 timmar. Tack vare ny teknik och stöd för bland annat 3D-ljud och Dolby Atmos så kan man utan problem använda detta headset i några år framöver med senaste tekniken.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
9
Komfort
9
Ljud
8
Pris
8
Tidigare artikelLite gameplay från Warhammer 40,000: Darktide
Nästa artikelLeft 4 Dead-utvecklarna jobbar på ny zombieslakt
test-corsair-hs75-xbCorsair HS75 XB har imponerat på flera sätt, men framför allt när det kommer till komforten och ljudkvalitén där jag ärligt talat trodde Corsair skulle fallera helt på. Corsair fortsätter att imponera med sina tillbehör och nu blir jag bara allt mer nyfiken på vad dom har att erbjuda framöver.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn