HEM Tester Hårdvarutester Test: Cooler Master SK650

Test: Cooler Master SK650

Lågprofil tangentbord är något som inte riktigt lyckats slå igenom och jag förstår tyvärr varför, det är snyggt men inte så användbart som man hade velat.

Tangentbord med lågprofil knappar är helt klart et riktigt snyggt tangentbord och det ser riktigt bra ut på skrivbordet, men tyvärr finns det alldeles för många brister och kanske något som CM kommer tänka på i framtiden.

När jag testar dessa tangentborden så använder jag dessa till allt, både gaming men även arbete som att skriva alla inlägg på Teknikhype, detta gör jag främst för att få en känsla för tangentbordet när det gäller en bredare användningsområde än bara gaming.

Cooler Master SK650 är utrustad med Cherry MX Low profile brytare där dom verkligen lever upp till namnet ”low profile” och detta gör även att tangentbordet är betydligt tystare än Cherrys vanliga brytare. Men problemet med SK650 är inte brytarna denna gången utan det är designen i sig och specifikt just att det är en lågprofil.

Alla knapparna på tangentbordet är lika höga vilket gör att det ser estetiskt väldigt bra ut och enligt mig bland dom snyggare tangentborden, men detta blir ett problem när väl använder tangentbordet både gaming och skrivande. När man skriver går det alltid att radera vid felskrivning och man åtgärdar det, men när man spelar så kan det ställa till rejält när man helt plötsligt inte hittar ”rätt” knappar utan allt känns likadant och som ni alla vet har man bara sekunder på sig att reagera ibland.

Jag har använt SK650 nu i snart en månad och när det gäller att skriva på tangentbordet så har jag börjat vänja mig nu utan särskilt många felskrivningar. Men när det gäller att spela med tangentbordet så har jag än idag svårt för det och kommer kanske aldrig vänja mig.

Ett stort plus dock är att man inte behöver installera nån typ av mjukvara för att till exempel ändra på färgerna på tangentbordet eller hur starkt eller svagt det ska lysa. Allt detta går via snabbkommandon direkt på tangentbordet vilket jag ser som ett stort plus då jag är så trött på att behöva installera en mjukvara för minsta lilla konfiguration. Men det finns en mjukvara för tangentbordet där man kan ställa in ljus, macros samt olika snabbkommandon, lätt att förstå och man kommer väldigt lätt in i det.

Ett annat stort plus som jag inte fattar varför inte flera kommer med är kabeln som man kan ta av helt, SK650 har USB-C port och den går alltså att ta bort helt och hållet eller använda en egen kabel som kanske är längre eller kortare. Att inte fler tillverkare gör samma sak kommer jag inte förstå då man gärna vill ha den möjligheten. Att CM valde att köra med USB-C kanske är lite overkill men fortfarande trevligt att köra med nya moderna portar.

Det finns allt för många lågprofil tangentbord ute på marknaden som är vettiga men SK650 är helt klart ett tangentbord med hög kvalitet, möjligheten att konfigurerar lite hur man vill samt snyggt sådant också. Vill man inte ha ett fullstort tangentbord så finns det ytterligare två storlekar en utan numpad och den sista som kallas för SK621 – 60% och är verkligen minimalt.

SK650 är ett tangentbord som verkligen handlar mycket som smaksak och lite hur användingsområdet ser ut. Om man har planer på att använda tangentbordet för endast gaming så finns det andra bättre alternativ men då blir man tyvärr av med lågprofilen, vill man ha ett snyggt tangentbord som mestadels används för att skriva och enstaka gaming då och då så kan SK650 vara ett tangentbord som passar er men tänk på att det finns en liten inlärning eller mer att vänja sig vid den låga profilen.

Cooler Master SK650 kostar cirka 1 500 kronor och det kan känns lite högt kanske, någon hundring lägre så skulle jag säg att tangentbordet är prisvärt och efter användning i över en månad så håller det fortfarande måttet och då handlar det om daglig användning också från min sida.

[wp-review id=”36559″]

INGA KOMMENTARER

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn

Exit mobile version