Blue Yeti Pro är en mikrofon alldeles utmärkt telefon men kanske inte skapad för alla, kanske t.om lite för bra.

Blue Yeti Pro är en USB-mikrofon som första intrycket ger oss en underbar kvalitet och har en tyngd i sig som inte alltid måste vara bra men ger en bra kvalitetskänsla.

Vi har tidigare känt på och använt oss av Razers USB-mikrofon Seiren som håller måttet än idag men har inte alls samma kvalitetskänsla som Blue Yeti Pro.

Fördelen med en USB-mikrofon är att tillverkaren har fått trycka in många fler komponenter än bara en mikrofon där det även behövs en mikrofonförstärkare och ett ljudkort som gör ett utmärkt jobb.

blue-yetipro-01

Genom att använda sig utav en USB-mikrofon som Blue Yeti Pro så slipper man ha en extern mixer samt ljudkort utan kopplar smidigt in allt via USB.

Men förlorar man något gällande kvalitén på detta? 

Ljudmässigt nej och detta om man ställer in mikrofonen rätt och söker till sig information om hur man egentligen får till ett nästintill perfekt inspelnings ljud. Även om man skulle använda sig av t.ex en extern mixer så måste man hitta dom rätta inställningarna för just ens egna ändamål som att t.ex ta bort brus i bakgrunden m.m.

Fördelen med Blue Yeti Pro här är att det finns en ratt på baksidan där man kan välja i vilken riktning som man vill att mikrofonen ska ta upp ljudet ifrån och enkelt anpassa den. Några exempel är om man t.ex spelar in en podcast mellan två personer som sitter mittemot varandra och har mikrofonen i mitten så vill man att den ska ta upp allt ljud från två håll bara eller om man sitter flera runt mikrofonen då ska ljudet tas upp från alla riktningar.

Väldigt användbart och enkelt att ställa in om mikrofonen ska användas för olika ändamål.

Det finns både en Blue Yeti och en Pro modell där den största skillanden med Pro är en XLR-port samt möjligheten att välja riktning på mikrofonen.

blue-yetipro-02

På framsidan hittar vi en mute-knapp som lyser med en röd diod är mikrofonen är igång och blinkar när mikrofonen är mutad. Det finns även en volymratt på framsidan som är väldigt trög samt inte har något stopp utan man kan vrida på den i all oändlighet, sådana smådetaljer som man hade hoppats Blue hade tänkt på.

Eftersom det är en kondensatormikrofon så brukar problemet vara att dessa mikrofoner nästan är lite för bra, dom tar helt enkelt upp allt ljud runt en också som datorfläkt, andras datorer eller trafiken utanför ens fönster, men precis som vi nämnt tidigare så finns det program som kan hjälpa en att få bort dessa typ av ljud, ett filter helt enkelt i mjukvaran.

Denna mjukvaran är inget som följer med mikrofonen från Blue utan är ett extern program man får installera och ställa in själv.

blue-yetipro-03

Värt att tänka på när man använder USB-mikrofon är att dom inte presterar lika bra med USB-kontakt som med t.ex XLR och en stor anledning är att dom inte får tillräckligt med ström och detta är för att USB-porten inte kan förse mikrofonen med så mycket ström som det skulle behövas, men är ändå en bra början då en mikrofon som Blue Yeti Pro är betydligt bättre än en headset-mic.

Omdöme

Blue Yeti Pro är utan tvekan en väldigt bra mikrofon men ibland så behöver man inte införskaffa sig det bästa och dyraste som en bra början utan det finns betydligt billigare alternativ och det viktigaste är att se över behoven, vad ska man använda mikrofonen till.

Blue har precis som i sina andra produkter lyckats att få en väldigt hög kvalitetskänsla vilket ger ett väldigt bra första intryck och är produkter som håller i bra många år framöver.

 

Tidigare artikelE3 2016: EA uppdaterade oss av kommande titlar
Nästa artikelNyhet: Tider på presskonferenser inför E3 2016

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn