Astro A50 Wireless är ett headset som snabbt blev populärt bland gamers men frågan många ställer sig är om det verkligen är värt sitt pris på 3 295 kronor i skrivande stund och Astro brukar istället för att sänka priset på sina produkter släppa en ny generation för att bibehålla de höga priset.

Vi har under våra år provat på många olika headsets många med fokus på gaming men Astro har denna gången satt ribban relativt högt redan vid uppackningen av headsetet. Men vi som många andra vet att förpackningen av headsetet är något vi är med om i början, det är funktioner och hårdvaran som gäller.

Astro A50 kommer med en dockstation som underlättar laddningen av headsetet avsevärt men även ger möjlighet till fler funktioner såsom att koppla headsetet till både en konsol (PS4/Xone) och en PC samtidigt via antingen USB eller optisk.

AstroA50-6

Flera av materialvalen som Astro gjort med headsetet är helt klart rätt och man får genast en känsla av att headsetet håller betydligt högre kvalitet än många andra som vi testat, men de andra headseten har även betydligt lägre pris vilket gör det svårt att rekommendera ett headset som Astro A50 för över 3 000 kronor.

Ljudkvalitén från A50 är detaljerat med bra balans på dem olika registren och surroundljudet är helt magnifikt.

Mjukvaran som rekommenderas att installeras om man sitter på PC ger flera olika inställningar för ljud samt mikrofon. Det är även via mjukvaran som man har möjligheten att uppdatera både dockstationen och headsetet. Astro har även i sina tidigare headsets varit duktiga med mikrofonen som gör ett riktigt bra jobb, men konstigt nog så har man denna gången valt att inte göra den avtagbar. Mikrofonen är också något som vi hade problem med i början där mikrofonen kunde börja hacka och ibland försvinna helt och hållet utan anledning. Vi försökte installera om mjukvaran samt testa headsetet på konsol men problemet kvarstod. Men av någon anledning så försvann detta problemet och än idag veckor senare så fungerar mikrofonen felfritt och de hade ingenting att göra med en mjukvara uppdatering.

AstroA50-5

Det är inge tvekan om att Astro har gjort flera bra val för detta headset som t.ex dockstationen, kvalitetsvalen samt designen men den största boven än en gång är tyvärr priset.

Omdöme

Astro A50 Wireless är utan tvekan riktigt bra headset men priset kommer garanterat skrämma iväg många, men är man inne för att investera sig i ett bra hörlurar och har en större budget skulle vi inte tveka en sekund att rekommendera A50 där man får friheten både när det gäller hårdvara som mjukvara.

Tidigare artikelDatum för Comic Con Stockholm är spikat
Nästa artikelNintendo Switch är slutsåld

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn