Arlo har lärt sig av sina misstag och tar fram ett övervakningskameror med hög kvalitet och bra funktioner, men dock brister dom på en sak som kan vara avgörande.

Jag har fått möjligheten att prova på flera olika lösningar för kameraövervakning i våra hem och det kan skilja sig en hel del.

Arlo som varit med i leken ett tag nu fortsätter att imponera och fortsätter att leverera när det kommer till produkt men tyvärr inte till priset denna gången.

Första jag lägger märke till när det kommer till Arlo Ultra är att det verkligen skriker kvalitet, allt från själva kamerorna, basenheten till kablarna och andra tillbehör som följer med i lådan.

Arlo Ultra

Arlo Ultra är en helt trådlös lösning där man kan fästa dessa kameror genom magnetiskt tillbehör lite vart man vill. Men det som Ultra imponerar mest med är helt klart bildkvalitén där Arlo fått in 4K-sensorer och vi får ta del av upplösningen 3460 x 2160 pixlar där det verkligen märks direkt och speciellt när vi inte är vana vid att se andra lösningar med 4K-upplösning. Förutom hög bildkvalitet så är Ultra i stort sett fullutrustad med mörkerseende, inbyggd belysning, lampljus i stort sett allt för att alltid kunna leverera hög kvalitet på bilden/videon.

Inte helt oväntat så är vidvinkeln på Ultra imponerande också på 180 grader, men detta går att minska detta om man vill det via appen, då får man välja på 155 eller 120 grader istället.

arlo ultra

Och just appen imponerar också där man kan göra en hel del olika inställningar, allt från att ställa in rörelsezoner, justera hur känslig rörelsesensorn ska vara, ljusstyrka, autozoom m.m. Just Autozoom funktionen är enligt mig ett stort plus där kameran automatiskt kan zooma in när det känner av rörelser och i sin tur följa detta för bättre övervakning. Fokus på strömhanteringen på olika sätt där allt är tydligt och en väldigt lättanvänd app. Arlo Ultra kan aktiveras via rörelser eller ljud som man enkelt kan aktivera via appen eller om man vill ställa in ett schema om när dom olika funktionerna ska aktiveras samt vilka. Vill man ta det ett steg längre går det att använda sig av användarens position via geofencing och aktiveras helt enkelt automatiskt när man lämnar sitt hem. Är man orolig för hur man ska aktivera detta så förklaras allt tydligt i appen så man behöver inte oroa sig.

Men fastän att det finns mycket som Arlo Ultra är bra på papper så finns det mindre brister. Visst har den 4K upplösning men vill man se detta live så måste man vara uppkopplad på samma nätverk, det går alltså inte via 4G av någon anledning vilket jag tycker är lite konstigt. Vill man ha fler än två kameror till sitt system så kan man glömma 4K-upplösningen, allt över två kameror nergraderas till 1920 x 1080 pixlar automatiskt.

Arlo Ultra

När det kommer till abonnemang till Arlo Ultra så ingår det ett år Arlo Smart Premier vilket borde vara Elite-abonnemanget enligt mig då man vill lagra 4K-upplösningen och inte 2K. Sen efter ett år så kostar det 145 kronor i månaden upp till 5 kameror om man vill fortsätta men det är inget måste, finns en lösning att ha ett SD-kort direkt i basenheten för att spara klipp vilket är betydligt billigare lösning.

Arlo Ultra gör verkligen allting bra, full med användbara funktioner och enkelt att installera. Vi har en app som jag tror dom flesta kommer att förstå där det mesta är tydligt och förklaras bra. Den stora bristen och som jag tror kommer skrämma iväg många är tyvärr prislappen. Vill man ha paketet med en basenhet och två kameror så ligger prislappen på strax över 8 000 kronor vilket är betydligt högre än andra lösningar med två kameror. Det finns även paket med fyra kameror om man behöver det och då ligger prislappen på över 13 000 kronor.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
9
Funktioner
10
Installation
8
Pris
6
Tidigare artikelHåller Apple på att utveckla egen GPU?
Nästa artikelQualcomm visar upp Snapdragon 865 Plus
test-arlo-ultraArlo Ultra är ett självklart val om man är villig att spendera lite mer pengar på sin övervakning i hemmet. Alla funktioner man kan tänka sig och ha behov utav finns där samt bästa möjliga kvalitet med 4K-sensor gör att det blir svårt att missa om något oväntat skulle vara framme.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn