AOC G2460P är en spelskärm för lite över 2000 kronor, vad har den att erbjuda?

 AOC har slagit sig in på marknaden med bra prestanda och en hyfsat låg prislapp på sina skärmar, vilket är en väldigt smart strategi. Lyckas AOC G2460P att leverera?

Teknisk information

Skärmen har en uppdateringsfrekvens på otroliga 144 Hz, vilket gör sig väldigt bra när man spelar. Även den full-hd-upplösta tn-panelen gör upplevelsen vidare omtyckt. Skillnaden mellan tn-panel och ips är att det saknas det största färgdjupet, men om man bara har skärmen till att spela på så lär man inte bry sig särskilt mycket om färgdjup och heller inte vid betraktningsvinkel. För att fortsätta prata om spelegenskaperna med denna skärmen så är responstiden väldigt låg och det som brukar uppträda på skärmar i lägre prisklasser, vilket är ”ghosting”, är inget vi märkte av på G2460P.

aoc_24_4

Design

Rent designmässigt så är det inget direkt extravagant över denna skärmen, utan det är kort och gott en skärm på utsidan. I denna skärmen är det insidan som räknas, helt klart! Men lite små finesser finns det på denna skärmen. G2460P går att justera på höjden, vinkla, snurra och även vrida hela skärmen, allt för att du ska ha den bästa ergonomin. Själva foten är gjord så att du kan enkelt och lätt snurra hela skärmen, väldigt smidigt för att slippa lyfta skärmen för att ändra vinkel. Det är helt klart en väldigt basic och enkel skärm i utseendet.

Användning

Denna skärmen är bestyckad med det mesta i anslutningsväg du kan tänka dig, även om dom kan vara lite småbökiga att komma åt. Vi gjorde enklast så att vi vred upp skärmen så den stod på högkant och därigenom va det mycket lättare att hitta de olika portarna. De portar som finns är: 2x HDMI, VGA, DVI-D, DisplayPort, 3X USB 2.0 och 1x USB 3.0. Menyvalen kommer man åt med dom fysiska knapparna nere i högra hörnet av skärmen, där du kan ställa in det sedvanliga, men utöver det så har man något som heter LightBoost där du kan höja ljuset en aning över en viss punkt i form av en ruta på skärmen. Du kan även ifall du har ett spel som lämpar sig bättre på 17″ t ex ställa in skärmen till detta. G2460P är även utrustad med en ljussensor på den vänstra delen av skärmen, där den ställer in automatiskt ljusnivån efter hur ljust det är i rummet. Det man kan sakna i vissa aspekter är att man ibland kan känna att AOC har snålat lite med vissa saker, ibland känns bilden som visas på skärmen urtvättad och matt.

aoc_24_betyg

Omdöme:

Denna skärmen får av oss på TeknikHype ett bra i betyg. Detta på grund av att det är ett bra pris på en hyffsat bra spelskärm, men den plastiga och knakiga känslan som antagligen beror på priset, gör att betyget blir ett bra.

Bästa pris på pricerunner.se är i dagsläget 2190:-

Tidigare artikelVideo: Ny trailer till Super Smash Bros till Wii U och 3DS
Nästa artikelVideo: Ny The Evil Within trailer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn