Acer lever vidare och visar upp senaste generationen stationära speldator, men klarar den av de senaste spelen med tanke på sin storlek? 

Att dagens datorer gör bra ifrån sig när det kommer till benchmark är oftast ingen hemlighet och speciellt inte när man kommer till datorer som är byggda för spel. Men idag är det så mycket mer än bara spel som en dator gör då streaming är en stor del för många och nästan ett krav också.

Vill man ha möjligheten till att streama till twitch med sin dator gäller det att ha en hel del kraft över för att kunna spela spelet man vill strömma live också, detta är samtidigt något som allt fler PC-tillverkare börjat tänka på och Acer är en av dom.

Vi tog på oss uppgiften att testa Acers speldator Predator G3 som i ett litet och kompakt chassi lyckats få in en hel del kraft som ska räcka till streaming men även till de lite ”tyngre” spelen som finns.

Specifikation:

OS Windows 8.1
Processor Intel Core i7 4770k upp till 4.0GHz
Moderkort  Gigabyte GA-Z97-HD3
RAM 12GB DDR3 1866MHz(plats för 4minneskort)
Grafik GTX 980 4GB GDDR5
Lagring 128GB SSD & 1TB HDD
Anslutning USB 2.0 – 2st fram och 2st bakUSB 3.0 – 2st fram och 2st bak

1x HDMI

1x DVI

3x Displayport

2x mikrofon & hörlursuttag (fram och bak)

 

Den största överraskningen med denna speldator är hur ljudnivån är låg, extremt låg. När man startar den hör man endast hur fläktarna få fart och efter det är det nästintill tyst och ända gången man hör denna dator är när det verkligen får jobba hårt som t.ex när man streamar och spelar på samma maskin så börjar den svettas och ge ifrån sig lite ljud från fläktarna som får jobba hårt med kylningen.

acer-predator-g3-1

Nackdelen med datorer från t.ex Acer, Asus m.m. är alla extra program och dylikt som finns installerat och man blir tvungen att avinstallera en hel del. Även Predator G3 har detta men långt ifrån lika mycket som vi hade väntat oss och att avinstallera enstaka program överlever vi sålänge vi slipper se dom.

Vi provade på spel såsom CS:GO, Battlefield, WoW och andra större titlar som många spelar dagligen och utan några som helst problem på dessa och att öka upp grafiken till high var inga problem, är gå över high till Ultra på inställningarna kunde skapa lite lagg och liknande på vissa spel så man fick nöja sig med high något som fortfarande imponerar med tanke på att det är ett GTX 780 som får jobba.

Designen är stilrent med en del smarta funktioner på framsidan såsom hörlurs-hållare samt möjligheten till att enkelt lägga till lite mer hårddiskutrymme via dockstationen på framsidan. Det är ett kompakt chassi där man lyckats få in en hel del kraft men även lyckats få ner ljudnivån men ändå hålla en jämn temperatur även när datorn fick jobba lite hårdare. Vi har tidigare haft möjligheten till att testa datorer med ett kompakt chassi men problemen där har oftast varit temperaturen som stigit allt för mycket och tagit lång tid på sig att sjunka fastän bra fläktar och kylflänsar.

acer-predator-g3-3

Det är oftast svårt att säga om en dator som Predator G3 är bra och uppfyller ens krav men om man vill ha en framtidssäker speldator till inte allt för hög peng så är detta helt klart rätt val. Är man inte den som vill bygga ihop en dator själv men vill ändå ha en fullt fungerande dator är det Predator G3 vi hade rekommenderas i dagsläget med tanke på prestandan och fortfarande möjligheten till att uppgradera den i framtiden med ett bättre grafikkort som är det ända den faller lite på här och anledningen till detta är inte kanske helt oväntat för att få ner priset.

acer-predator-g3-2

Omdöme

Vill man inte bygga ihop en speldator själv så är Predator G3 ett väldigt bra alternativ och man får en hel del för pengarna. Att man heller inte tryckt in så mycket program och annat som kan vara ivägen är ett enormt plus då detta oftast är något en gamer avinstallerar ganska så omgående.

Viktigt att ha i åtanke är att ska man bara surfa, kolla mail, använda datorn som ett multimedia system i vardagsrummet så finns det bättre alternativ än detta och betydligt billigare också.

Bättre-stämpel var de inge tvekan om då om man inte vill ha just denna konfigurationen så har Acer både billigare och dyrare med bättre specifikationer för dom lite mer kräsna.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Chassi
  • Få extra program installerade
  • Tyst

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • För få USB-portar
  • Möjligheten att byta hårdvara

[/column]

 

 

 

 

Tidigare artikelRecension: God of War III: Remastered
Nästa artikelNyhet: Samsung Galaxy Note 5 och S6 Edge plus

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn