Kritik från Windows phone användare gjorde att SVT skapar en app till Windows phone

I höstas bytte SVT videoteknik vilket resulterade i att Windows phone användare inte kunde se SVT Play på sina telefoner. Detta berodde på att SVT valde att satsa på hls-teknik samt Adobe Flash för sina videoströmmar.

Dessa tekniker stöds inte i Microsoft operativsystem för mobiltelefoner. Android användare har kunnat använda sig av en video-app, vilket SVT nu har beslutat att utveckla en sådan för Windowstelefoner.

I april är planen att man ska kunna paketera om hls-video i en särskild videospelar-app säger Anders Hebert, teknisk projektledare på SVT. Längre fram tänker man satsa på html5 med tekniken mpeg-dash, vilket är dynamisk streaming över http.

Beslutet att göra denna appen mottogs med öppna armar av windows phone anhängare.
Det största misstaget SVT gjorde var att ta bort stöd för massor av telefonplattformar som fram till i september fungerade klanderfritt och ersätta detta med den nya tekniken hls som just idag bara stöds av Iphone 4 eller nyare.

Jörgen Enström, VD på Exor IT-byrå säger att man skulle ha legat kvar på den gamla tekniken som byggde på att innehållet streamades till den spelare man hade i telefonen, vilket i Windows phone fallet innebar Windows Media Player.

 

 

Tidigare artikelVideo: God of War lansering närmar sig
Nästa artikelMyMultitouch levererar en 84 tums touchscreen

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn