Starfield lanseringen på Xbox blev kanske inte den Microsoft hade hoppats på, kanske kan Playstation 5-spelarna hjälpa till med detta.

Starfield som vi vet är ju exklusivt på Xbox Series och på PC, det finns förvisso på Xbox Game Pass från dag ett men det är ändå ett spel som väldigt många blev besviken på och glömde i samma veva som det släpptes i stort sett.

Nu har det dock börjat ryktas om att Microsoft som i sin tur äger Bethesda som släppte Starfield att dom planerar att släppa spelet på Playstation 5, detta med tanke på hur många miljoner Playstation 5-konsoler det faktiskt finns där ute och som förmodligen är nyfikna på spelet.

Men fastän att detta diskuteras redan nu så kan det dröja ett tag, vi vet att expansionen Shattered Space är på gång till Starfield som ska släppa någon gång under 2024 och en lansering på Playstation 5 kommer inte ske innan expansionen.

Vad som kanske bekräftar eller förstärker dessa rykten är att Microsoft egna finanschef Tim Stuart pratade förra året om att dom har planer på att släppa sina exklusiva titlar till fler plattformar framöver, men exakt vilka titlar och vilka plattformar vet vi inte i nuläget.

Jag måste säga att släppa Starfield fastän sitt skick på Playstation 5 vore inte en dum ide, att släppa sina spel på flera plattformar än bara Xbox som väldigt få använder är nog något som Microsoft kommer överväga alltmera framöver. PC-spelarna har dom redan, men konsolspelarna som är några miljoner även där kan dom lyckas få om dom släpper sina spel på Playstation 5.

Källaxboxera
Tidigare artikelSatisfactory kommer att lämna early access i år
Nästa artikelFinal Fantasy 14 betan till Xbox har ett datum

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn