Samsung har sedan länge en egen appstore i deras smartphones. Den 3:e mars så kommer spelutvecklare tjäna mer på att sälja sina spel där.

De flesta vänder sig till Google Play när de ska ladda ner appar till sina Androidmobiler. Men nu har Samsung och EA games gjort en deal som gynnar spelutvecklare. Den 3:e mars så kommer dealen börja gälla och den går ut på att spelutvecklare får 100% från försäljningen av deras spel de första sex månaderna. Därefter få de 90% av försäljningen i sex månader. Sedan så går det tillbaka till dagens 80%.

I dealen så ingår inget exklusivt material för Samsungs appstore utan utvecklarna får gärna sälja spelen på andra ställen så som Google Play m.m.
De lägger också en stor satsning på indiespel, de mer okända utvecklarna och speltitlarna kommer få lika stort utrymme som de mer kända utvecklarna som Rovia och Gameloft.

Detta är en taktik från Samsung för att få ett bredare utbud på sin exklusiva appstore och därmed locka fler kunder till deras smartphone modeller.

Källa:
Android Police

Tidigare artikelRykte: Ubuntu-mobiler kommer i Oktober
Nästa artikelRykte: ASUS visar upp Fonepad under MWC

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn