Huvudstaden från Game of Thrones, Kings Landing och möjlighet till att få ditt hus i Minecraft byggt i Stockholm

Vi börjar med att berätta att spelarna på servern Westeros Craft har byggt sin egna kopia av kontinenten Westeros, som är känd ifrån böckerna och nu tv-serien Game of Thrones.
King’s Landing som är huvudstaden tog över fyra månader att bygga, trots att deltagarantalet var uppåt 100 personer. 35 GB är save filen ifrån servern, vad vi vet så finns den inte till nerladdning.

Hela syftet med detta projekt är att ha hela Westeros och Essos, systerkontinenten, spelbara i en spelvärld som innehåller uppdrag och rpg-element.
1988213642


Nästa nyhet kring Minecraft världar och byggnationer är att Mojang och HSB i Stockholm har gått ihop och startat en täving tillsammans med arkitektbyrån Equator. Där tävlingen går ut på att bygga ett fint hus i Minecraft som sedan kommer att bli verklighet på Flemingsgatan på Kungsholmen i Stockholm.

Vem som helst kommer att kunna delta i tävlingen, du behöver bara starta Minecraft, klicka på multiplayer, lägga till servern ksf.so och sen är det bara att låta fantasin flöda.
Tävlingen kommer att fortgå under hela Juli månad. Vinnarna kommer att bedömas på 2 saker, exteriören och interiören.

Vinnarna kommer att vinna priser dels ifrån Mojang men även delar av vinnande hus kan komma att återskapas på den tomma tomten på Fleminggatan i Stockholm.

Anders Svensson, VD på HSB i Stockholm säger:
– Vi tycker att användandet av Minecraft är spännande för att nå unga innovationer till framtidens boende. Att de unga själva bygger de bostäder de vill ha är en fantastisk utgångspunkt. Genom denna tävling vill vi utmana oss själva och branschen att tänka utanför ramarna och rita upp ett landmärke för Stockholm

Källor: Game of Thrones
HSB bygge

Tidigare artikelNyhet: Intel vill skynda på utvecklingen
Nästa artikelNyhet: Netflix går ifrån Silverlight till HTML5

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn