Sony släpper nya Playstation 5

389

Det har ryktats om en Playstation 5 Slim och en slim blir det kanske inte riktigt, men det blir en mindre Playstation 5-modell.

Sony har nu visat upp nya Playstation 5 som kommer att vara 30 procent mindre än första modellen samt att den blir 18 och 24 procent lättare mot den äldre modellen.

Är man nyfiken på dom exakta dimensionerna så är den nya Playstation 5 med skivläsare 358 x 96 x 216 mm (B x H x D) och har en vikt på 3,2 kg.

Förutom att designen blivit mindre och lättare så har dom även gjort om lite när det kommer till konsolens panaler på utsidan som nu består av fyra bitar, två övre och två nedre. Vill man köpa nya paneler för sin konsol kommer man kunna göra detta början på 2024 när dessa släpps.

En annan trevlig nyhet är att skivläsaren som nu är en Ultra HD Blu-Ray Disc Drive går att ta bort och lägga till, om man till exempel först köper en Playstation 5 Digital Edition så kan man senare köpa till skivläsaren och montera på den utan problem. Dock får man betala 119,99 euro för att lägga till denna läsare.

PlayStation 5

En annan tråkig sak är att stället för att hålla konsolen vertikalt måste man köpa till nu för en prislapp på 29,99 euro.

Dessa nya Playstation 5-konsoler komm börja säljas i november och prislappen ligger på:

  • Playstation 5 Digital Edition – 449 99 euro
  • Playstation 5 Disc Driver – 549 99 euro

PlayStation 5 PlayStation 5 PlayStation 5

Källablog.playstation.com
Tidigare artikelÅrets Fortnitemare är igång
Nästa artikelLego visar upp sin nya Animal Crossing-serie

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn