Sony känner sig redo att lansera sina nya TV-apparater som kommer i två olika storlekar men som kör på OLED-paneler och massa annan teknik.

Sony meddelar nu att deras A8-serie kommer att börja säljas under maj/juni månad och detta i två olika storlekar.

Precis som tidigare när det gäller TV från Sony så är den full med ny teknik och mycket fokus på bland annat bildkvalitén. A8 kommer att utrustas med bildprocessorn X1 Ultimate som vi tidigare endast hittade i Sonys bästa TV-apparater.

Genom denna processor så får man bland annat tillgång till ”Pixel Contrast Booster” som precis gör det namnet avslöjar, förbättrar färg och kontrast på bilden. Vi hittar även X-Motion Clarity som ska ha bättre koll och ge bättre bild vid snabba rörelser, perfekt vid sportsändningar eller spel. Vi hittar även Dolby Vision HDR

Ljud är minst lika viktigt och här har Sony lyckats få A8-serien att bli IMAX Enchanced-certifierad, exakt hur mycket nytta man har av detta utan rätt anläggning återstår att se. Annars finns alltså Dolby Atmos som ser ut att bli allt vanligare i både TV och konsol.

Det som kanske är mest intressant för många förutom bra bild är att Sony A8-serien kommer med Android TV som operativsystem vilket ger oss tillgång till enorm butik med appar men även Chromecast och inbyggd Google Assistant direkt i TV.

Sitter man dock på iOS-enhet så behöver man inte oroa sig då A8 även har stöd för Apple AirPlay från start.

Sony A8 kommer i två olika storlekar och två olika prislappar.

  • KD-55A8 (55 tum) – 23.000 kronor
  • KD-65A8 (65 tum) – 34.000 kronor

Tidigare artikelFler NES och SNES spel till Nintendo Switch
Nästa artikelDiscord lanserar sitt sätt att ha videokonferens

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn