Sony PSVR2

Det verkar inte som att Sony säljer så många PSVR2-headset som dom hade velat och väljer nu att pausa produktionen.

Jag har sagt det redan när VR-headset började ta fart på marknaden att detta är något som bara finns här tillfälligt, men inget konsumenter är villiga att betala eller använda om det inte verkligen måste, vilket det inte gör.

Sony som släppte PSVR2 förra året har tydligen inte sålt särskilt bra, Sony har inte släppt några officiella siffror på försäljningssiffror men vi vet att under headsetets första sex veckor lyckades Sony sälja 600 000 enheter, men enligt flera källor så hade Sony ett lager på över två miljoner PSVR2-headset.

Och efter detta har försäljningen tydligen minskat rätt så rejält, fastän Sony försökt släppa större spel och mer kända titlar till PSVR2 såsom Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7, No Man’s Sky och Resident Evil 4 så är intresset fortsatt väldigt svagt.

Nu har det gått så pass långt att Sony har valt att pausa produktionen av PSVR2 helt tills dess att man fått sålt det man har i lager. Sony själva vill ej bekräfta detta, dom har till och med förnekat det flera gånger tidigare, men källorna som Bloomberg pratat med är helt säkra på att detta stämmer, allt är pausat.

Vi fick reda på för några veckor sedan att Sony jobbar att göra PSVR2-headsetet kompatibelt med PC, kanske kan detta få försäljningen att gå upp igen, men jag är tveksam, jag tror allt med VR försvinner sakta men säkert.

KällaBloomberg
Tidigare artikelIntel presenterar Core 14th Gen i9-14900KS
Nästa artikelAudi har presenterat Q6 e-tron

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn