Att certifiera ett tillbehör specifikt till en konsol är inget nytt och något som Sony och Western Digital gjort tillsammans gällande SSD.

Att utöka sitt lagringsutrymme i sin PS5 är nästan ett måste med tanke på hur lite utrymme det faktiskt finns integrerat i konsolen. Men för att göra detta så är det M.2-SSD som gäller där det finns en hel del att välja mellan ute på marknaden.

Dock verkar det som att Sony och Western Digital vill underlätta för konsumenterna att välja rätt SSD genom att nu släppa en PS5-certifierad sådan. Enligt Western Digital så är alltså detta en SSD som är särskilt anpassad till PS5 med stöd för PCI Express 4.0 gränssnittet som ska erbjuda läshastigheter på upp till 7 000 MB/s och skrivhastigheter på 5 300 MB/s.

Sony Western Digital Playstation 5 SSD

För dom som har lite mer insikt på Western Digital och deras SSD så kan man ganska snabbt dra slutsatsen att detta är WD Black SN850 som fått sig en Sony-stämpel. Men frågar man Sony och Western Digital så är detta inte fallet, dom har tillsammans lagt ner hundratals med timmar med att testa och ta fram specifikt denna enheten.

Är man sugen på Playstation 5-certifierade SSD så kommer den början säljas från och med mitten på augusti. Storlekarna som erbjuds då är 1 TB för 219,99 euro eller 2 TB för 314,99 euro.

Sony Western Digital Playstation 5 SSD

Tidigare artikelThe Last of Us: Part I kommer inte att försenas
Nästa artikelNokia visar upp nya telefoner med inbyggda lurar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn