Sonos har presenterat en helt ny soundbar nu som är en riktig bjässe och full med ny teknik som ska underlätta för dom flesta.

Då är det äntligen dags för Sonos att släppa en ny fullstor soundbar, tro det eller ej men det är sju år sedan Playbar släpptes så är det nu dags igen. Den nya soundbaren heter Arc och blir mer eller mindre ersättare till Playbar och även Playbase som försvinner från Sonos sortiment.

Förra året fick vi dock en ny soundbar, Beam men det var lite som en lillebror till andra soundbars men som helt klart håller måttet.

Arc är däremot en bjässe, den är nästan 115 centimeter bred och jämför vi med Beam som endast är 65 centimeter så är det en rejäl skillnad och fler högtalare kan tryckas in i soundbaren.

Sonos Arc

Precis som hos dom flesta soundbares så kopplar man även Arc via TV:ns HDMI eARC eller ARC port, detta är lite av ett måste för att kunna få ut alla funktioner med soundbaren samt kunna styra bland annat volymen med en fjärrkontroll.

Arc kommer att leverera 5.1 ljud eller Dolby Atmos vilket nästan är ett måste om man ändå väljer att investera i en soundbar som denna. Sonos rekommenderar dock att man även ansluter deras Sub till Arc främst för att Arc då ska kunna fokusera på allt ljud som inte har med bas att göra och helt enkelt ha en annan fokus på ljudkvalitén som inte har med bas att göra.

Det som gömmer sig under skalet på Arc är totalt elva digitala förstärkare, tre diskanter som vinklats på ett speciellt sätt samt hela åtta woofer skapade för bas och mellanregister. Kort och gott så har Sonos lyckas få in riktigt många element där varje får sin egna förstärkare och helt enkelt levererar till fullo på sitt sätt där all fokus även denna gången är kvalitén på ljudet.

Sonos Arc

Sist men inte minst så har Arc även utrustats med Trueplay men detta kan dock inte ställas in själv utan man måste ha en iPhone, om det även fungerar med Android är oklart. Precis som Beam så kommer Google Assistant och Amazons Alexa vara inbyggt i soundbaren.

Vill man införskaffa sig en Sonos Arc så har den säljstart den 10 juni och prislappen hamnar på 8 999 kronor. Den kommer i färgerna svart och vit.

Sonos Arc

Tidigare artikelPlaystation 5 och Xbox Series X får stöd för Unreal Engine
Nästa artikelSonos presenterar ny Sub och Five-högtalare

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn