Andra kända chattappar som Whatsapp och Viber har en obruten kryptering som standard men Google gör lite annorlunda med Allo.

I appen Allo så finns möjligheten till kryptering men är avstängd som standard vilket gör att alla inklusive Google kan få ta del av alla meddelanden som skickas från användaren som inte slagit på denna kryptering.

Men för att sätta på denna kryptering måste man gå in i ”inkognitoläge” vilket är något som alla inte kan och blir ännu en gång ett svårt steg för en ”vanlig” användare.

Om Google kommer ändra på detta eller inte återstår att se, men det är något som Google känner till då Googles egna säkerhetskonsult, Thai Doung var väldigt kritisk till detta beslut att lämna Allo utan någon kryptering som standard.

Doung har även sagt att han kommer fortsätta vara på Google att man ska ha krypterad kommunikation som standard, men det ser ut att dröja.

Tills nu så rekommenderas att hålla sig borta från Allo om man inte vill att Googles eller andra ska kunna läsa av alla meddelanden som skickas via Allo.

Tidigare artikelBlizzard vill ersätta Battle.net
Nästa artikelTP-Link presenterar sin första Wigig-router

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn