Samsung fortsätter att satsa på sina bärbara datorer och nu har vi fått Galaxy Book Pro presenterad som kommer bjuder på ett och annat.

Samsung har nu utökat sin Galaxy Book-serie där vi nu hittar Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 där man hör på namnet ”Pro” att fokus kommer ligga på prestanda samt tillgänglighet. Båda modellerna kommer vara utrustade med LTE och 5G vilket nästan känns som en självklarhet tills dagens laptops. Galaxy Book Pro 360 gör det möjligt att svänga runt tangentbordet tillbaksidan av skärmen, kort och gott gångjärn som klarar av 360 grader. Både Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 är även dom tunnaste och lättaste Galaxy Book någonsin, endast 11,7 mm tjock och vikt på strax över 1 kg.

Samsung Galaxy Book Pro

Samtliga modeller av Galaxy Book Pro-serien kommer att vara utrustade med elfte generationen Intel Core-processor med Intels inbyggda grafik Iris XE. Utöver senaste processorn från Intel hittar vi även möjligheten att ha upp till 16 GB ram, 512 GB SSD i lagring vilket nästan känns som standard i dagens nya laptops.

När det kommer till portar så hittar vi följande:

  • 1x HDMI
  • 1x USB 3.2
  • 1x USB-C (Thunderbolt 4)
  • 1x USB-C
  • 1x Minneskortsläsare (microSD)

När det gäller skärmen på Galaxy Book Pro så kommer det finnas två storlekar att välja mellan, 13 och 15 tum där båda får nöja sig med 1080p i upplösning men med HDR-stöd. När det gäller högtalarna så har dessa fått sig ett rejält lyft med bland annat stöd för Dolby Atmos.

Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 kommer med andra trevlig funktioner, bland annat med ett säkerhetsfilter på skärmarna som gör det möjligt med ett knapptryck att endast personen som sitter framför skärmen kan se något, sitter man på sidan så är det bara svart och nästintill omöjligt för personen att ”tjuvläsa”.

Samsung börjar sälja Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 den 14 maj och priserna som gäller förr oss i Sverige är:

  • Galaxy Book: 6 990 – 10 990 kronor
  • Galaxy Book Pro: 11 490 – 15 990 kronor
  • Galaxy Book Pro 360: 12 490 – 17 990 kronor

Samsung Galaxy Book Pro Samsung Galaxy Book Pro

Tidigare artikelMånga, väldigt många PS5 har skeppats hittills
Nästa artikelNapp med inbyggt luftfilter från Breease

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn