Nintendo har haft en tuff start med deras Wii U, Under januari månad är försäljningen rekordlåg

Wii U har haft sina motgångar med långa uppdateringar, sega menyer och exklusiva spel som sedan släpps till flera konsoler. Nu kommer även siffror på hur försäljningen har gått i januari månad.

Enligt Gamasutra så ligger försäljningen långt under 100.000 enheter, mer bestämt runt 45.000 – 59.000 enheter. I December månad såldes det 460.000 enheter. Denna försäljning är en minkning med hela 38% jämfört med den vanliga Wii vid samma period för Wiiet under 2006.

För att få lite perspektiv på siffrorna så är detta lägre än vad Xbox 360 och PS3 någonsin har sålt under de 5-7 år de funnits på marknaden.
Nintendo hoppas på att försäljningen ska ta fart senare i år då deras tre trumfkort släpps, Mario Galaxy, Mario Kart och Zelda (Windwaker remake)

Vi får se hur detta tar fart. Det ska även sägas att det inte finns speciellt många spel till konsolen då den bara funnit på marknaden ett par månader. Samt att de spel som kommit även kommit till Xbox 360 och PS3, vilket gör att många köper spelen till en konsol de redan har.

Källa:
The Verge

Uppdatering

Vi har nu pratat med Bergsala AB (Nintendos kontor och distribution av norra Europa) och PR ansvarig Patrik Johansson säger följande:

Försäljningen i Sverige har varit väldigt bra och med tanke på vad som komma skall ser vi en mycket ljus och positiv framtid för Wii U.
 
Att försäljningen minskar efter jul är helt normalt. Tänk på att det är först i mars som vi börjar släppa stora tunga Wii U-spel igen. Både Monster Hunter 3 Ultimate och LEGO City Undercover ser helt fantastiska ut.

Han säger också att de inte är oroliga över att Wii u sålt sämre, i januari månad, än konkurrenterna någonsin gjort.

Tidigare artikelRykte: Samsung jobbar på ”smart watch”
Nästa artikelNyhet: Xbox 360 säljer fast på försäljningstoppen

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn