Apple söker nytt patent för ”inbyggt skydd för fall”

En ny patent ansökan visar en variation av olika metoder för att skydda en iPhone vid ett fall som är inbyggda i telefonen. USPTO ansökan inkluderar en rotations mekanism för att ändra orienteringen av en fallande iPhone.

Patenten beskriver ett flertalet sätt som Apple kan använda sig av för att få tekniken över en självroterande telefon att landa på sin minst känsliga sida. Detta inkluderar en liten inbyggd gizmo för att flytta massa inuti telefonen som till och med kan innehålla en liten gas behållare.

En annan aspekt av patentet är en sorts ”svarta-låda” som skulle samla in information om fallet, G-kraften vid fallet som enligt Apple själva skulle kunna ge tillverkaren information om hur en enhet ramlar så att dom kan vid framtida tillverkning minska riskerna av skador. Samtidigt så kan det vara ett verktyg för tekniker att besluta huruvuda garantin täcks eller inte.

Detta patentet innehåller rätt så innovativ och high-tech intelligens, som i dagsläget kan vara svår att nå om man skall vara realistisk. Så förvänta er inte att eran nästa telefon innehåller sånt här. Men en dag kan det mycket väl vara så att telefonen ändrar ifrån framsida till baksida vid ett fall, för att just skydda displayen.

Källa: techcrunch.com

Tidigare artikelRykte: Eric Shmidt förnekar rykten om att Chrome OS och Android ska slås samman
Nästa artikelVideocast: TekniCast #8

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn