Det är väl ingen som gått miste om att det skrivits en hel del om Wii U:s svåra lansering. Kan det bli samma öde för Nextbox och PS4?

Activision har nyligen haft en konferens för deras första kvartal. Under denna konferensen så säger Activisions CEO att det finns en risk för att PS4 och Nextbox kommer få samma hårda bemötande på marknaden i höst(?) som Wii U fick i höstas och fortfarande har.

Den nya generationens konsoler är de första nya konsoler som kommer till marknaden efter den mobila spelmarknaden har fått sitt genomslag. Appstore och Google Play är överfyllda med spel och underhållningsappar för att fylla ett helt år med konstant konsumerande. Dessutom är det till ett bra pris. Är man en ”hardcore gamer” så nöjer man sig oftast inte med en mobiltelefon eller tablet. Men den stora massan kan tycka att det är onödigt att köpa en konsol för 4000 – 5000kr samt ett spel för 400 – 600kr.

Här kommer Bobby Kotick, CEO på Activision, uttalande:

There are still many unknown factors, such as pricing, launch dates and quantities, the level of first-party support and, importantly, consumer purchase intent in a world where consoles are no longer just competing with each other, but also with new platforms, such as smartphones and tablets.

Vad tror ni läsare? Är konsolmarknaden dömd att dö ut? Kommer konsole OUYA ge dödsstöten? Lämna gärna en tanke bland kommentarerna.

Källa:
My Nintendo News

Tidigare artikelNyhet: Nokia har presenterat sitt nästa flaggskepp
Nästa artikelNyhet: Testa Faceworks-demo från Nvidia

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn