Den Japanska tidningen Nikkei påstår nu att Nintendo kommer satsa på mini-spel för smartphones.

Nintendo gick ut och sa att de överväger att släppa mobilt material för att öka intresset för företagets egen hårdvara. Internet fylldes snabbt med rykten om att vi kommer kunna spela mariospel på våra mobiler, men så är inte fallet. Enligt Nikkei så kommer Nintendo släppa appar med mini-spel, filmer, begränsat innehåll från spel till Wii U och 3DS. Detta för att marknadsföra sina spel mer än att sälja dom på ytterligare en plattform. Nikkei har relativt god säkerhet på sina tidigare rykten om Nintendo, så att detta stämmer är inte alls omöjligt.

*Uppdatering*
En Nintendoanställd har nu berättat för Engadget att företaget inte har några planer på att erbjuda mini-spel för smartphones.
Tidigare har Mr Iwata redan fastslagit att Nintendo inte skall göra sin mjukvara tillgänglig till någon typ av smart enhet.

Källa:
Engadget

*Uppdatering*

Iwata har nu pratat under ett möte med investerare. Det kommer appar från Nintendo, men de kommer inte vara spelrelaterade utan satsa mer på service. Nintendo Network ID kommer vara nyttjat vilket tyder på att vi äntligen kommer få en MiiVerse-app. Det kommer även komma andra appar under 2014 från Nintendo som ska få användaren sugen på Nintendo’s konsoler via sin mobil eller tablet.

Källa
The Verge

Tidigare artikelNyhet: Playstation Now-beta är igång!
Nästa artikelNyhet: Wii U Gamepad visar ingenting när man spelar Donkey Kong

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn