Lenovo spenderar en större summa pengar för att få nya patent och licenser.

För inte allt så längesedan så presenterade Lenovo deras planer med att ta över Motorola Mobility ifrån Google. En del trodde nog att Lenovo skulle kunna ta del av alla patent och licenser ifrån Motorola Mobility, men så var inte fallet. I själva verket så kommer Google hålla kvar vid vissa patent ifrån Motorola och även Motorolas avancerade teknik och projekt grupp, gruppen bakom Project Ara.

I praktiken så innebär detta att Lenovo måste kämpa lite för att få ut så mycket som möjligt av Motorola Mobility för att kunna få en större plats på den redan populära smartphone marknaden.

Enligt uppgifter ifrån Re/Code så har Lenovo betalat 100 miljoner dollar för att få ta del av en portfölj av patent och licenser från ett Nevada baserat företag kallat Unwired Planet. Patenten handlar mestadels om teknologi gällande 3G och LTE, vilket vi förmodar handlar om att Lenovo vill slå sig in på smartphonemarknaden.

Nyliga spekulationer visar på att Lenovo, om de sköter allt rätt kommer kunna bli den näst största OEM tillverkaren av Android, vilket skulle placera Lenovo bredvid Samsung. Enligt ett uttalande ifrån Lenovos Jay Clemens så kommer detta att gynna företaget i deras tillväxt och utveckling av deras smartphone och mobila PC tillverkning på nya marknader.

När det kommer till smartphones och Lenovo så har man tidigare inte sett de tillsammans, men de verkar försöka slå sig in på denna marknaden och genom att ta över flera företag så kommer detta hjälpa dom i deras tillväxt och även bredda deras kunskaper för att kunna göra sig ett namn på telefonmarknaden.

 

Källa: ubergizmo

Tidigare artikelNyhet: App Store får en indiesektion
Nästa artikelTest: Philips Fidelio E5 CSS7235Y

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn