Nokia har länge varit i toppklass när det kommer till kameramobiler. Men rykten säger att HTC kommer göra något helt nytt med deras kommande M7.

Är du en av dom som gillar bra kameramobiler så kanske HTC M7 är  ågot för dig? 19:e februari så kommer HTC annordna ett event i London och New York för att presentera deras nya toppmobil.
Rykten har sagt att M7 kommer ha en kamera på 13MP vilket är ganska vanligt på dagens mobiler. Men enligt sidan Pocket-lint så kommer HTC använda sig av tre 4,3MP lager i sensorn vilket sammanlagt ger en sensor på cirka 13MP. Men storleken på bilderna blir inte lika stora som på en 13MP kamera.

HTC kallar detta ”Ultrapixel-sensor”. En liknande teknik har gjorts i Sigmas Foveon X3 sensor. Med denna teknik så kommer varje pixel få tre olika data som med mjukvara kombineras ihop och ger ett resultat med mycket bättre skärpa och färgåtergivning.

Om dessa rykten stämmer och hur konsumenterna kommer reagera med en toppmodell med en 4MP kamera får vi se. Men det låter helt klart intressant!

Källa:
Pocket-lint

Tidigare artikelNyhet: Samsung lanserar två budgetmobiler
Nästa artikelNyhet: Logitech släpper iPad mini tangentbord/fodral

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn