För de som spelar spel på iOS så har Apple erbjudit en tjänst man kallar Gamecenter under flera år.

Det är en tjänst som kopplar ihop spelare med olika sorters topplistor och statistik för att få ett roligare och mer socialt spelande. Denna funktion har saknats för Android trots att den växt som spelplattform och de användare som vill vara ihopkopplade med varandra har varit tvungna att vända sig till tredjeparts program för att få samma funktionalitet.

Men efter en granskning av installationsfilen för Google Glass nya app på Playstore så har det hittats filer som antyder att det kan komma en ny tjänst från sökjätten som kommer att innehålla allt en speltjänst borde innehålla.

Det man nämner är att Google kan börja hantera trafik för multiplayer spel mellan dig och dina kompisar i realtid såväl som i turbaserad multiplayer. Det ser  även ut som om att det kommer att finnas ingame chatt för realtidsmultiplayer spel. Achivements och topplistor samt även lobbys och inbjudningar.

Om dessa olika filer finns är det ingen som helst tvekan men om och när de kommer att lanseras som en speltjänst från företaget återstår att se. Men visst verkar det som en väldigt kompetent speltjänst om det är vad Google har i tankarna? Ni kan läsa den fulla genomgången av tjänsterna på källan här nedanför.


Källa: Android Police

Tidigare artikelNyhet: Netflix satsning på tv-serie
Nästa artikelNyhet: Bethesda nyhet presenterad -skräck är bara förnamnet

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn