Många trodde att Ubisoft gav upp Watch Dogs redan efter första spelet men utvecklarna valde att ge det en till chans och detta med all rätt.

I Watch Dogs 2 befinner vi oss nu i San Francisco Bay Area vilket är betydligt soligare och trevligare att befinna sig i alla dem timmarna som Watch Dogs 2 har att erbjuda. I första spelet utspelade sig allting i Chicago vilket gjorde allt väldigt mörkt och tråkigt, långt ifrån vad andra delen är.

Vi spelar som Marcus Holloway som är en hacker som ganska snabbt blir medlem av hackergruppen Deadsec som vi känner igen från första spelet. Deadsec gör allt i sin makt för att förgöra stadens huvudsystem CTOS som egentligen styr nästan allting, allt från trafikljus till byggnader.

Marcus som kommer med i gruppen sist är även den som fler och fler i gruppen ser upp till och detta genom att han är snabbare och mindre rädd än alla andra i gruppen. Dem andra i gruppen är också hackare men under tiden som man gör olika uppdrag så gör dem inte särskilt mycket förutom att klaga på fel man gör eller guida en genom vissa uppdrag, ärligt talat karaktärer som man klarar sig utan men hade gjort spelet betydligt tråkigare.

watchdogs2-img06

Efter varje uppdrag så får man följare till en app och detta kan man räkna som XP och för att göra vissa av huvuduppdragen så gäller det att man har minst ett antal följare för att ta sig vidare, vilket mer eller mindre gör att sidouppdragen blir ett litet måste för att kunna ta sig igenom storyn i spelet.

Precis som i första spelet kan man hacka varje medborgare men tyvärr kan man endast läsa meddelanden, avlyssna samtal eller tömma bankkonton.

Dialogerna i Watch Dogs 2 är betydligt bättre än i första spelet men kan vara lite stela och opassande i vissa moment, men överlag är de bra och man får en filmisk känsla men detta endast när det väl kommer till storyn, man har valt att slänga in en hel del scener med fokus på komedi och detta visst fnittrar man till lite då och då. Det märks att Ubisoft vill göra spelet lite ”roligare” men ju längre in i spelet vi kommer desto mer får vi känslan att dem försöker för mycket och det blir uttjatat.

watchdogs2-img02

Dem flesta uppdragen är varierande men det bästa är att man kan välja hur man vill göra dessa uppdragen, antingen genom att smyga med hjälp av drönare eller andra tillbehör eller om man vill rusa in och döda allt som står i vägen. Dessa sidouppdragen går även att göra tillsammans med någon annan online som automatisk går med i ens session.

Grafiken i Watch Dogs 2 är kanske inte riktigt det bästa vi har sett men det är tillräckligt bra för den öppna värld som vi befinner oss i. Den största bristen när det gäller spelet är tyvärr när man kör fordon som är rena katastrofen, vi hade hoppats på att man hade tagit hjälp av The Crew-utvecklarna för att få till en bra körfysik men istället blev det rena katastrofen.

Samma gäller ljud hos fordonen men röstskådespelarna är helt ok och detta eftersom karaktärerna är lite ”speciella” och kräver annorlunda karaktärer hos dem som ska sätta ljud på dem.

watchdogs2-img03

Watch Dogs 2 är ett bättre spel på flera sätt om man jämför med det första och man har många timmar att spendera i San Francisco vilket denna gången är betydligt trevligare än Chicago.

Omdöme

Det märks tydligt att Ubisoft har lärt sig av sina misstag i Watch Dogs, det som är lite synd är att man höll Watch Dogs 2 såpass hemligt under en längre tid och inte frågat vad fansen skulle vilja ha i spelet och vad som saknades i första. Det händer inte ofta att en uppföljare blir bättre inom spelvärlden men Ubisoft har nu bevisat att även det är möjligt, Watch Dogs 2 är beviset.

Tidigare artikelNu går det att förhandsboka Apple Airpods
Nästa artikelDetta Googlade vi 2016

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn