Jag var nog inte ensam om att ha saknat en story i första Titanfall där vi egentligen inte visste särskilt mycket om dessa ”Titans” även kallade gigantiska robotar.

Respawn Entertainment som är utvecklarna bakom Titanfall har denna gången lyssnat på sina fans och har förutom en minst lika bra multiplayer även lyckats få med kampanjläge där vi får en lite mer bakgrundshistoria till Titans och hur soldaterna egentligen skapar en relation till dessa.

Storyn börjar direkt med att man hamnar i en strid, man får inte börja med en titan med en gång utan är en marksoldat som får jobba sig upp. Inte helt oväntat har man god kontakt med en känd kapten med sin titan som tyvärr inte lyckas klara sig men till vår fördel så får vi ta över hans titan vid namn BT-7274 eller kort och gott BT.

titanfall2-img06

Relationen med BT blir nära men eftersom det fortfarande är en robot som inte har några känslor kan det bli ganska så kalla dialoger, men känslan man får är att BT får kämpa emot att inte visa för mycket känslor eller skapa en relation som kan skada om de oförutsägbara skulle hända.

Storyn är inte allt för lång men heller inget vi hade väntat oss heller utan är mer än tillräcklig för att vi ska få veta det som är det viktigaste just där, var och varför dessa titans finns.

Men det som det är störst fokus på är självklart multiplayer och precis som i första Titanfall så har dem gjort även detta väldigt intensivt och snabbt. Det är längesedan som det har varit så underhållande att spela mot andra som i Titanfall 2 där går undan och detta fastän vi har enorma titans att slåss med också.

titanfall2-img04

Det finns olika spellägen såsom att spela endast som titan, helt utan titan eller klassisk ”capture the flag”. Ett stort plus i multiplayer är att det inte endast handlar om att döda fienden utan denna gången så måste man även plocka upp pengar från liken som sedan gäller att lägga i en bank, de laget som har mest pengar på bank vinner när tiden är ute.

Det finns en hel del vapen att välja mellan som man kan modifiera men känslan som vi fick var att det nästan inte spelade någon roll vilket vapen man valde där då vi fick känslan av nästan alla vapnen var utan rekyl och gjorde tillräckligt med skada för att få ner fienderna snabbt nog.

titanfall2-img02

Titanfall 2 hade kunnat bli riktigt stort och det finns inga egentligen brister i spelet med en bra balanseringen i multiplayer med snabba spel samt en intressant story som håller måttet hela vägen. Men problemet som Titanfall 2 hamna i är att det hamna i kläm mellan två andra spel, Battlefield 1 och CoD: Infinite Warfare.

Omdöme

Det händer inte ofta men Titanfall 2 är bättre än första spelet på många steg, det största är att vi äntligen har fått en kampanj att spela igenom för att få veta hur allting egentligen började och att vi får en djupare bagrundshistoria.

Multiplayern är minst lika intensiv som i första Titanfall där vi har mycket gott att ta med oss samt även kan få många andra utvecklare att lära sig av många bra beslut som Respawn gjort med spelet.

titanfall2-img03

Tidigare artikelHTC öppnar upp Vive Studios
Nästa artikelSJ uppgraderar internet på X2000

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn