Spelstudion Nyamyam tar den härliga sagan ”Tengami” från surfplattan till TV:n med hjälpsam Wii U, Teknikhype har nu testat spelet.

Tengami är i grunden ett spel för iOS, men tack vare gamepaden till Wii U så släppte spelstudion Nyamyam detta mysiga pusseläventyr även till Nintendos senaste stationära konsol, Wii U. Att det har sina rötter i en iPad eller en iPhone märks tydligt då Nyamyam inte har lagt allt för mycket energi för att anpassa Tengami till Wii U med dess spakar och knappar, spelet styrs även här helt med touchskärmen, vilket har både sina för och nackdelar.

Uppdrag

Tengami är ett kort och relativt enkelt spel som är klart på dryga timmen. Under denna timmen kan man njuta av en fantastisk bandesign i en härlig blädderbok hämtad från Japan. Man får pilla med pussel som, till och från, är något utmanande.

Spelet går ut på att väcka liv i ett klassiskt Japanskt körsbärsträd genom att utforska och ta sig fram i den blädderbok världen är uppbyggd i. Trädet som ska blomma är uppdelat i tre delar vilket betyder att man ska ge sig ut på tre äventyr.

Grafik

Grafiken i Tengami är vad som bygger upp hela spelet, hela stämningen i spelet. Att gå runt i den klassiskt japanska miljön med en japansk pappfigur till den japaninspirerande musiken. Hur Nyamyam fått till känslan av en värld i denna lilla bok som ligger placerad på brickan är fantastisk, det får mig att minnas min barndomsbok om apor där man kan dra i flikar, veckla upp miljöer etc.

tengami

Omdöme

Tengami är ett kort spel, lite som denna recension, men med en härlig atmosfär och en fantastisk känsla så är det en härlig timma man har framför sig innan man kan lägga ifrån sig kontrollen och känna sig färdig med denna saga. Vi hade dock önskat att Nyamyam hade lagt lite mer energi på att anpassa spelet till en konsol och utökat kontrollerna något mer så man inte blir begränsad till att använda touchskärmen, inte för att det fungerar dåligt, utan för att man då och då vill ha möjligheten att styra med en joystick.

Portningen till Wii U tycks vara kostsam då spelet går från 38kr (för iOS) till 75 kronor för Wii U-versionen, för den drastiska prisökningen så önskar vi mer än bara en grafiskt uppskalad version

[column size=one_half position=first ]Fördelar

+ Underbar atmosfär

+ Lagom utmanande

[/column][column size=one_half position=middle ]Nackdelar

– Något kort

– Begränsade kontroller

– Priset

[/column]

Tidigare artikelNyhet: Youtube lanserar Youtube Music Key
Nästa artikelPodcast: Teknicast #87

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn