Tiden på året har kommit och det är dags för ett nytt NHL-spel som många sett fram emot, men när kan spelet få sig ett rejält lyft istället för mindre uppdatering.

NHL 21 är här, ett spel som jag inte riktigt haft några större förväntningar på men som man ändå hoppas att EA kanske ska överraska med.

Första nyheten som jag ser är karriärläget, ”Be a pro” där jag genast tror det är något som vi tidigare fått se hos FIFA, kort och gott en berättelse där vi får följa en karaktär i sin framgång. Men så var det inte, detta var bara en introduktion och ett traditionellt karriärsläge som kanske inte är något för alla, men det finns.

NHL 21

Det som var mest intressant för min del i NHL 21 är spelläget CHEL som är perfekt att spela med andra då det finns lite olika matchtyper såsom ”Ones” eller ”Threes” där ni nog kan lista ut var det går ut på, antingen one-vs-one eller three-vs-three vilket kan leda till riktigt intensiva men roliga och underhållande matcher. Känns lite som street football men i hockeyformat. Här kan man även skapa sin egna design på kläderna så motståndarna kommer ihop dig eller kanske helt enkelt minns hur dom krossade en. Har man inga att spela med kan man alltid spela mot AI.

Ultimate Team följer med även denna gången och känner man igen sig från NHL 20 kommer man garanterat känna igen sig även denna gången, vi kan ärligt talat inte hitta nånting nytt här utan man har kort och gott bara dragit med samma Ultimate Team som i tidigare NHL, detta får mig att undra vad EA har gjort med NHL 21 som spel.

NHL 21

Det grafiska är inte heller något lyft precis, jag tyckte NHL 20 var fullt och har en uppdaterad grafik vilket det fortsätter att ha. Grafikmotorn som används är Ignite som är samma som använder redan i NHL spelet 2014, en motor som verkligen måste bort och ersättas med något nytt och modernt, det förtjänar fansen. FIFA har lyckats bryta sig loss från Ignite men inte NHL av någon anledning, kanske kommer NHL 22 få en helt ny grafikmotor, men är skeptisk tyvärr.

Får känslan av att EA inte riktigt prioriterar NHL överhuvudtaget då man hittar mycket slarvfel i både menyer såsom översättningar men framför allt grafiskt och upplägget, jag har inte kul med NHL, kanske för att det grafiska drar ner spelet såpass mycket. Att spela mot AI:n i NHL 21 är ingen ide, för den är lika dum varje gång, även här märks det tydligt att EA inte gjort några förbättringar och skulle man ändå vilja spela kan man köra samma taktik om och om igen när man väl hittat den rätta.

NHL 21

NHL 21 skiljer i stort sett ingenting med NHL 20 och ännu värre, vill man spela NHL på Playstation 5 eller Xbox Series X|S så får man vänta till NHL 22, 21:an kommer inte följa med tyvärr.

NHL 21 är en besvikelse och jag hoppas att NHL 22 blir ett lyft eller att EA helt enkelt bara hoppar ett år för att ge spelet det lyft och den kärlek som den faktiskt förtjänar, men det kommer nog inte hända.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
2
Ljud
2
Kontroller
4
Spelläge
3
Tidigare artikelEA presenterar Mass Effect: Legendary Edition
Nästa artikelPlaystation 5 blir utan SSD-uppgradering vid lansering
recension-nhl-21Förväntningarna för NHL 21 var inte så stora och besvikelsen blev inte stor, men jag vill att EA faktiskt ger den kärlek och tid som NHL-spelen förtjänar och bli så bra som dom var en gång i tiden. Hoppas vi bara att EA ger oss ett rejält lyft till NHL 22 och framåt.

1 kommentar

  1. Håller med om att NHL-serien är lite på dekis, den spelserien får inte alls lika mycket kärlek i jämförelse med FIFA och Madden.

    Jag tycker dock att de gjort ett bra jobb med att ta bort ”buggmålen” som fanns i NHL 20, dvs. short side snipe och wrap glitch (dvs. dryga bakom mål och dra in pucken köksvägen).

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn