Mafia III utspelar sig i New Bordeaux, New Orleans där vi spelar som den mörkhyade karaktären Lincoln Clay. Att vi bemärker just att han är mörkhyad är för att det spelar en stor roll i spelet eftersom hela storyn utspelar sig år 1968 och var då en tid då dom mörkhyade hade en tuff tid som oftast inte ledde till något gott.

Vi får börja hela storyn med en fantastisk dialog med Fader James som berättar egentligen hela historien om Lincoln Clay och hur han från ett tufft förflutet ledde till något ännu tuffare, maffian.

Dialogerna precis som i dom tidigare Mafia-spelen är bland det bästa vi har hört och det samma gäller storyn i sig där vi får följa en karaktär som får vara med om väldigt tuffa perioder samt ta många tuffa beslut för att ta sig igenom denna svåra tid i New Bordeaux.

När det gäller ljud så är musiken ett enormt plus i spelet där man tänkt på detaljerna och fullt Mafia III med flera av dom kända hitsen från 1960-talet och garanterat många som ni kommer känna igen när ni glider runt i bilen.

mafia3-img02

Precis som i tidigare Mafia så är även Mafia III en öppen värld fylld men som inte alls är fylld med en massa sidouppdrag utan istället störst fokus på just huvudstoryn som det mesta inriktar sig på. Man kan ta över olika områden i den öppna världen men allt detta kommer i slutändan att gynna och underlätta att ta sig igenom storyn.

Men problemet som uppstår efter sju till åtta timmars spelande är att man tillslut inser hur enformiga uppdragen är och att det inte alls finns någon större variation på dom förutom att det oftast är nya miljöer allting utspelar sig på och ibland även olika svårighetsgrader genom fler fiender eller fiender som rör mer på sig.

mafia3-img04

Men fastän att uppdragen är enformiga så finns det nånting som gör att man vill spela vidare och det är egentligen storyn i sig som gör att man bara fortsätter och vill veta hur allting egentligen kommer att sluta med tanke på att början fick ett väldigt dramatisk start och gjorde att spänningen gick upp till max redan från start.

Miljöerna i spelet är helt fantastiska och detta in i minsta detalj samt att man verkligen får den hemska känslan om hur kränkta dem mörkhyade var på den tiden.

Eftersom det är en öppen miljö i Mafia III så får man även vara beredd på att det blir en del brister såsom buggar samt tekniska brister. Det är väldigt snyggt, vacker Mafia III men tyvärr inte felfritt.

mafia3-img03

Omdöme

Mafia III är långt ifrån ett dåligt spel, storyn är en väldigt djup sådan och helt klart värt att upplevas, men tyvärr när man är klar med storyn finns det inte mycket annat att se fram emot då sidouppdragen är väldigt få och allt är egentligen koncentrerat på just storyn.

Har ni tyckt om dom tidigare Mafia-spelen kommer ni garanterat att tycka om detta minst lika mycket.

 

Tidigare artikelApple Watch Nike+ har fått släppdatum
Nästa artikelRed Dead Redemption 2 släpps 2017

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn