Ghost of Tsushima är tillbaka ett år senare och denna gången som Director’s Cut samt anpassat till PS5, men är det värt det?

Ghost of Tsushima var utan tvekan mitt GOTY (Game Of The Year) 2020, den hade allt som jag vill i ett spel, story, musik, känslan och kanske det viktigaste av allt att man faktiskt ”skapade” en relation med karaktärerna i spelet.

Att vi får ett Ghost of Tsushima 2 är det nog ingen tvekan om, fastän att det inte är bekräftat idag. Men tills dess får vi alltså nöja oss med Ghost of Tsushima – Director’s Cut som utöver att var ett spel som fått sig ett lyft och anpassats till Playstation 5 även är en expansion i form av en ny ö att utforska, Iki.

Ghost of Tsushima till PS5 är lite som handen i handsken och detta främst för att spelet hyllades för sitt grafiska på PS4, då kan ni tänka er på PS5. Första jag lägger märke till är att spelet laddar otroligt snabbt, när man använder sig av ”fast travel” så laddar den ingenting utan helt plötsligt är man där. Bilduppdateringen har också ökat och ligger nu på stadiga 60 FPS och detta i dynamisk 4K, allt är helt enkelt snyggare och bättre.

Ghost of Tsushima Director's Cut

Även ljudet har fått sig ett lyft där Ghost of Tsushima Director’s Cut har stöd för 3D Tempest Audio i hörlurarna om man känner att det är ett måste, annars får man avnjuta samma detaljer i ljud och musik. Bäst av allt är kanske att läppsynk nu ordnats till även på japanska.

Men den största nyheten i Director’s Cut är nog ändå att vi får en ny ö att utforska, Iki ger oss lagom mycket att utforska där vi på denna ön är långt ifrån älskad, en gång i tiden så har Samurajerna krigat på denna ön och skapat enorma problem. Men nu som Jen så vill man ordna upp detta och det är lättare sagt än gjort egentligen. Mycket intressant och djup huvudstory, men det finns som vanligt en hel del sidouppdrag att ta sig an där man vill ”rentvå” sitt namn och samurajerna på ön Iki.

Ghost of Tsushima Director's Cut

En expansion som helt klart är ett måste om man gillade Ghost of Tsushima, det finns lagom mycket nytt denna gången så det inte blir för mycket och förvirrande. Har man planer på att hoppa på åka till Iki direkt innan grundspelet så är det en dålig ide enligt mig, spela från början och ni kommer få en resa med en samuraj som bara utvecklas mer och mer.

Det verkar som att Director’s Cut blir allt vanligare på spel från Playstation Studios framöver och jag skulle nog ändå säga att man kan se det lite som en expansion till spelen som nu på samma gång släpps på Playstation 5 med en trevlig optimering till den nya expansionen.

Fastän att jag verkligen älskar Ghost of Tsushima så måste jag säga att vi inte vill ha mer, låt oss vänta på Ghost of Tsushima 2 nu som förmodligen kommer dröja 2-3 år om vi har tur.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
10
Ljud
10
Story
9
Miljö
10
Tidigare artikelMechwarrior 5: Mercenaries får en efterlängtad mod
Nästa artikelFacebook och Ray-Bans presenterar första glasögonen
recension-ghost-of-tsushima-directors-cutGhost of Tsushima Director's Cut är en fullpott och Sucker Punch som är utvecklarna fortsätter att leverera precis det vi vill ha i ett redan bra spel.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn