Codemasters är helt klart mästarna när det kommer till racingspel och dom med F1 har dom gjort riktigt bra, men är det så även i år?

För oss F1-fans så är ett nytt F1-spel som julafton mer eller mindre, varje år blir det lite bättre, lite snyggare men känslan att faktiskt få sätta sig i en F1-bil och bromsa från 300 till 110 km/h på några sekunder är obeskrivlig.

Men har Codemasters lyckats med F1 2021 denna gången tro?

Jag skulle säga att dom har det, ett bra sätt att komma in i spelet och lära sig kontrollerna, bilarna m.m. är att köra kampanjläget där vi får följa ett stall i att inte bli nr.1 utan faktiskt bli bättre och lära sig av varandra, något som inte alltid är så lätt som det låter. Man börjar sin kampanj att spela som britten Aiden Jackson som precis kommit till F1 efter en succé i F2. Men det är inte så lätt som han tror och det finns en hel del som är emot honom och inte alltid tror på honom.

F1 2021 game

Det som jag dock tycker Codemasters kunde hoppat över är som nån typ av lobby som man är i, i sitt rum mer eller mindre helt själv med sin laptop och telefon. Man får meningslösa mail i dom flesta fallen samt att man får samtal titt som tätt från nära och kära. Jag förstår att detta ska bidra till att få storyn att gå mer på djupet och man ska få lära känna karaktärerna lite mer, men vill man verkligen det? Ska det inte vara full fokus på F1 och stallet?

När man väl är färdig med kampanjen så finns det en hel del att göra, man kan antingen välja att skapa sin egna karriär i F1 och då till valfritt stall, eller varför inte bara köra några race för skoj skull, se om man kan få Hamilton att faktiskt börja svettas i sin Mercedes-bil. Just karriärläget så finns det lite alternativ, antingen väljer man ett team som redan finns eller så kan man skapa allt från grunden, allt från att skapa bilens egna utseende till att bestämma personalen. Utvecklande och spännande om man gillar F1. Annat stort plus är att man faktiskt kan spela F1 karriärläge med en annan spelare, det finns alltså stöd för tvåspelarläge.

F1 2021 game

Vill man spela mot andra spelare så finns även ett onlineläge, då kan man spela mot upp till 20 spelare. Stort plus här är att man kan skapa sina egna lobby och bjuda in vänner eller om man bara vill spela mot andra spelare slumpmässigt. F1 2021 bjuder på en hel del, det finns mycket att välja bland och det är precis det vi som F1-fans vill ha av ett spel.

Det viktigaste är bilfysiken och känslan av att köra F1-bilar vilket Codemasters fått till bra och det märks tydligt att dom har lång erfarenhet av bilspel och bilfysik. Det finns olika nivåer man kan välja på hur mycket och hur lite man faktiskt ska få hjälp när man kör dessa F1-bilar, jag kan säga att väljer man att göra allt ”manuellt” så är det tufft och utmanande, man får en helt annan inblick på hur F1-förare utmanas i riktig F1.

F1 2021 game

Codemasters har gjort mycket rätt med F1 2021 och det är nog första gången på länge man vill spela mer och utmanas på olika sätt i just F1, man vill få sitt stall och sitt team att växa, utmana Mercedes och McLaren på riktigt denna gången.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
9
Ljud
8
Känsla
8
Multiplayer
6
Tidigare artikelTest: Huawei Watch 3 Pro
Nästa artikelAlan Wake Remastered har utannonserats
recension-f1-2021F1 2021 är väldigt nära att nå fullpott, Codemasters har gjort mycket rätt denna gången och nu kan vi inte annat än se fram emot nästa F1-spel som kommer med minst lika stora förbättringar och förändringar.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn