Disney fortsätter att släppa nya spel till Infinity-serien och inte helt oväntat är Star Wars i fokus nu, men räcker det? kan star wars rädda dom?

Att det skulle komma ett nytt Disney Infinity med Star Wars-temat visste vi sedan en tid tillbaka men nu har vi äntligen fått chansen att prova på spelet och det kommer med en del överraskningar.

Jag personligen tycker inte om hela grejen med figurer och alla tillbehör till som man kan köpa, visst det handlar om att mjölka pengar och konkurrera med t.ex Skylanders men hade hellre även sett ett alternativ där man inte bli tvungen o köpa figurer och liknande för att få spela olika karaktärer i denna miljön. Kvaliten på dessa figuerar är helt klart av toppklass och man behöver inte vara rädd för lösa delar eller att det ska gå sönder allt för lätt då tillverkaren känns som att dom har tänkt på detta med tanke på att målgruppen för Disney Infinity är från 7 år.

Star Wars stora spelsläpp blev ju utan tvekan Battlefront men även Disney Infinity ville vara med och detta under en betydligt längre period med tanke på nya tillbehör som kommer släppas under tiden.

disneyinfinity-3-3

I paketet eller ”play set” som det kallas ingår huvudpersonerna Rey och Finn som precis som filmen börjar på planeten Jakku men alternativen finns om man vill gå den mörka sidan och hoppa på Kylo Ren direkt och här snackar vi mörk sida där kanske inte helt oväntat är det hans svärd som ligger i fokus och detta riktigt snyggt, svärdet sticker ut och har en stor ”roll” i hans karaktär.

Eftersom Disney äger alla rättigheter till Star Wars så var det nog inte mycket för skådespelarna att säga emot när det kommer till dialogerna i spelet där det är dom riktiga skådespelarna som står för dom. Det är ett äventyr man tar sig igenom som är väldigt linjärt men ändå underhållande, speciellt om man är ett Star wars-fan.

disneyinfinity-3-2

Det som kan brista lite är hur enformiga uppdragen kan vara där det i stort sett handlar om att samla ihop olika delar och att just detta play set endast handlar om The Force Awakens och inga tidigare filmer eller ens någon sidestory.

Grafiken är precis som i dom tidigare Disney Infinity bra, en väldigt mysig grafik som jag kallar det och ljudet även det hyllas av många så även oss.

Disney Infinity 3.0 Play Set är helt klart värt att införskaffa sig om man spelat dom tidigare och ännu mer om man verkligen är ett Star Wars-fan då man kan få bra många timmar att spendera här och med tanke på dom olika karaktärerna som man kan införskaffa så läggs dessa timmarna bara på, det kommer även nya spellägen som Mario kart-liknande läge där man ska köra go-cart och tävla med valfri karaktär. Ja, ni läste rätt ni kan få se Darth Vader åka runt i en go-cart.

disneyinfinity-3-betyg

Omdöme

Disney Infinity 3.0 Star Wars: The Force Awakens – Play Set är ett roligt och underhållande spel/paket som är nog den bästa starten om man vill börja med Disney Infinity då man får en överblick på hela konceptet med kanske en av sina favorit filmer. Det som gjorde för oss hela denna upplevelsen var helt klart grafiken så är så otroligt ”mysig” så det är svårt att hålla sig borta eller ens sluta ibland.

Det ända tråkiga är att endgame delen kanske inte innehåller allt för mycket, det finns alltså inte mycket mer att göra när man spelat igenom om man inte skaffar fler figurer eller dom andra spellägen.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Den mysiga grafiken
  • Skådespelare från riktiga filmen
  • Kvalitén på figurerna

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Kort story
  • Omspelning av samma story

[/column]

 

Tidigare artikelNyhet: Logitech G810 Orion Spectrum
Nästa artikelNyhet: GoPro säljer dåligt och aktierna rasar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn