Destiny hade en tung start men efter ett år har mycket hänt och nu med den största expansionen så exploderade de och vi fick äntligen spelet som vi hade väntat oss från Bungie.

När vi inte trodde att Destiny kunde bli mörkare än vad det är så bevisar Bungie motsatsen. Mörkret faller denna gången och det bli mörkare och mer ondskefullt än det någonsin har varit i Destiny-världen.

Year 1 som Bungie kallar första året med Destiny var en trög start där vi fick ta del av två expansioner som egentligen inte var mycket till expansioner i våra ögon men gav några extra speltimmar utöver det som redan fanns.

Men denna gången ska vi ta en titt på The Taken King tillsammans med Destiny 2.0 som även kallas för Year 2 av spelet och äntligen är ett spel som man kan avnjuta i flera timmar samt gör de svårt att sluta. The Taken King är mer eller mindre en fortsättning på det som redan har hänt och denna gången är det Oryx som är far till Crota som ska hämnas på en för att man har förintat hans son om och om igen på Raid t.ex.

destiny-taken-king-2

Tyckte man att Crota var stor och hade ett dåligt temperament då vill man inte träffa på hans far som även är Kung över ”the taken” som har infekterat alla planeter samt Månen i spelet och dom finns i stort sett överallt för att ställa till det för en och alla andra. Det är som sagt lite kort om storyn av spelet och inte helt oväntat är målet att förinta Oryx denna gången via den nya raiden ”King’s Fall”.

Men Destiny 2.0 som alla fått ta del av även dom som inte kunnat eller velat ta sig an The Taken King har fått sig ett rejält lyft och man kan nästan säga allt allt har förändrats och de mesta till det betydligt bättre.

Det är fortfarande samma kartor som man spelar på plus att Saturn har lagts till där alla slåss för att ta reda på var Oryx gömmer sig. Level taket har ökat till 40 nu men det är inte längre det som spelar någon roll utan nu är det något som Bungie valt att kalla för Light level som man helt enkelt ökar ju bättre utrustning och vapen man hittar under sitt äventyr. Det kan låta krångligt men när man levlar från 1 eller om man väljer att dra nytta av Spark of Light som boostar en direkt till 25 (alla spelare får en) så lär man sig tillslut hur denna Light level fungerar och vad som krävs av en för att få en så hög light level som möjligt.

destiny-taken-king-3

Andra detaljer som förändrats och blivit bättre är t.ex att man nu endast har Legendary Marks som är en slags valuta som man kan använda till att köpa vapen och utrustning men som kräver lite mer av en för att tjäna ihop men det gör de även att man har större chans att få bra saker när man väl köper det.

Men är man en helt ny spelare för Destiny och inte varit med tidigare så har allting helt enkelt förenklats och det är lätt att se samt förstå vad man måste göra för att tjäna ihop dom olika valutorna samt att ibland krävs det att man har lite hjälp från vänner eller bara andra frivilliga där ute.

Underklasserna har ökat med en ny varje för varje karaktär Titans, Warlock och Hunter där man denna gången använt sig av dom tre olika elementen i spelet (Solar, Arc och Void) som kan komma till stor nytta rätt så ofta.

destiny-taken-king-4

Det märks snabbt att Bungie har en hel del material dom vill dela med sig utav samt att man hela tiden lägger till lite ”hemliga” moment i spelet som gör att man måste vara aktiv i communitys som hänger ihop med spelet för att kunna hitta dessa som inte alltid är svåra men mer kluriga att hitta. Detta gör enligt oss att spelet lever vidare med nytt material och man dumpar inte spelet för att det ska dö ut utan man gör tvärtom, ger spelet nytt liv hela tiden och gör det med underhållande.

Ett stort lyft som märks och detta redan när man ska logga in till spelet är musiken(!), musiken är utan tvekan bland det bättre vi hört i år när det kommer till spel där det märks att Bungie valde att lägga lite extra krut på just musiken i The Taken King.

Destiny är ett utmärkt spel om man är ute efter ett spel som man vill ha många timmar att spendera på om kanske inte t.om oändligt många timmar då det finns massvis med uppdrag, bounties och liknande att göra i spelet samt att Bungie hela tiden förser spelet med nytt material och håller det hela tiden vid liv.

För att kunna spela The Taken King utan att äga nått Destiny sedan tidigare måste köpa Legendary Edition som förutom original spelet även innehåller dom två tidigare expansionerna -The Dark below samt -House of Wolves och man kommer inte missa nått av dom tidigare äventyren.

Vi är sedan tidigare rätt så erfarna spelare av Destiny sedan Year 1 och vi måste säga att year 2 samt the taken king gav spelet ett rejält lyft om inte gjorde att vi fick det spelet vi hade hoppats på första året men ett år senare. Ibland känns det som att speltiden aldrig tar slut och något som gör att vi håller oss kvar till Destiny är att Bungie hela tiden kommer med nyheter till spelet och ibland har olika event under helgerna m.m.

Hur framtiden ser ut för Destiny är svårt att säga men många dialoger samt kommentarer i spelet under t.ex storyn hintar om ett och annat vad som skulle kunna hända inom en snar framtid i spelet. Bungie har själva sagt i flera intervjuer att dom har en massa material kvar till Destiny som dom vill dela med sig av men allt inom sin tid, vi vet redan sedan tidigare att Bungie redan planerar Destiny 2 men det är några år bort fortfarande.

Bungie spelar korten rätt denna gången och vi kan inte annat än försöka glömma första året och dra nytta av det vi fått ta del av nu, hoppas bara att framtiden ser lika ljus ut.

destiny-taken-king-betyg

Omdöme

Bättre-stämpel förtjänar The Taken king samt Destiny 2.0 (Year 2) och detta mycket pågrund av att Bungie fortsätter att ge spelet nytt material vilket ger mer speltid samt nya äventyr.

Att Crotas pappa skulle komma för att hämnas kanske låter långsökt men vi tycker de låter vettigt och frågan är bara vem ska sedan hämnas på Oryx eller har vi andra karaktärer i Destiny-världen som vill hämnas denna gången.

Men tyvärr när man spelar Destiny så får man fortfarande repetera en hel del fastän Bungie jobbar för fullt med att komma med nytt material, det kan bli uttjatat och stundvis även tråkigt tyvärr. Raid i all ära men där gäller det att hitta en grupp på fem personer som vill spela med en fastän man kanske aldrig kört raid tidigare m.m.

Men en av punkterna som märks väl och det är att Bungie lyssnar på spelarna samt vill underlätta att lära sig spelet för nya spelare,

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Design och miljöer av toppklass!
  • Ändrat level-system
  • Story man fattar nu

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Repetitioner
  • Stundvis svårt att komma in för nya spelare

[/column]

Tidigare artikelRykte: El Capitan avslöjar nya tillbehör från Apple
Nästa artikelRecension: Tony Hawk Pro Skater 5 (Xbox One)

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn